Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891458    








Honlapkeszites

Varga: az egerszegi jármûipari tesztpálya beruházás 0,1 százalékkal növeli a GDP-t

A zalaegerszegi jármûipari tesztpálya beruházás megvalósítása rövid távon 0,1 százalékkal, hosszú távon pedig az ennek hatásaként megvalósuló új jármûipari beruházások 100 milliárd forintonként akár további 0,3 százalékponttal növelhetik a magyar gazdaság teljesítményét - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken.


A miniszter errõl a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és Zalaegerszeg önkormányzata között, a tesztpálya megépítésérõl szóló megállapodás aláírásakor beszélt. A dokumentumot Varga Mihály és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere látta el kézjegyével.     

Balaicz Zoltán elmondta, a szaktárca és a zalaegerszegi önkományzat között létrejött megállapodás eredményeként a város biztosítja a tesztpálya megépítéséhez szükséges ingatlanokat és közmûveket. Zalaegerszeg 250 hektárnyi területtel járul hozzá a beruházás megvalósításához és 3 milliárd forintot - saját területfejlesztési programja egynegyedét - fordít ipari útfejlesztésre, közmûvekre, feltárásra.     

Varga Mihály hangsúlyozta: a beruházás megerõsíti Magyarország hosszú távú kutatás-fejlesztési-innovációs (k+f+i) versenyképességét és jármûipari pozícióját, növelni fogja a jármûipari kapacitásokat és a mûködõtõke-beáramlást, további beszállítói csatornák erõsödhetnek meg, és segíteni fogja a vállalati-felsõoktatási együttmûködést is.

MTI - Kanizsa



2016-11-04 14:44:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül