Ma 2025. 4 26.
Ervin, Klétusz napja van.
Látogatók száma : 57661632    








Honlapkeszites

Tájjellegû és díszvacsorára illõ menüsorok is készültek a szakács mestervizsgán Nagykanizsán

A konyhákban hat szakember serénykedett, a tét pedig az volt, kitehetik-e a falukra a rangot jelentõ oklevelet. Ha drukk volt is bennük, ez a tûzhelyek mellett nem látszott. „Klasszikus szempontok: az ételek megfelelõ tálalása, emellett a hõmérséklet, illetve a korszerû konyhatechnológia ismerete, használata. Ez mind meg fog mutatkozni reméljük a tányérokon” - mondta Balogh András szakoktató, konyhafõnök-helyettes. Ezek voltak a legfontosabbak, amiket értékelt a vizsgabizottság a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett mestervizsgán.


Az ötfogásos menü elkészítése, illetve a szerdai hidegtálas és elméleti vizsga alapos felkészülést igényelt. A mesteri címet ugyanis nem adják ingyen. „Rálátással kell lenni nekik egészen az árubeszerzéstõl a gazdálkodáson keresztül a hidegkonyhára, a cukrászatra és természetesen a melegkonyhának az összes szegmensére” - hangsúlyozta Prikryl József mesterszakács.

A mesterlevél megszerzése nemcsak presztízs szempontból fontos. „Van az a kötelezettség, hogy a gyakorlati képzõhelyeken a tanulókkal foglalkozó embernek, szakácsnak, meg kell legyen a mester fokozata” - tájékoztatott Bangó László, a vizsgabizottság elnöke. Hiszen nem mindegy, hogy a jövõ szakácsai kiktõl lesik el a szakma fortélyait. A vizsgán kiderült, erre a hat emberre nemcsak a fakanalat, hanem a leendõ diákokat is rá lehet bízni.

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-11-05 05:42:00


További hírek:


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül