Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892469    








Honlapkeszites

Bõvülõ szolgáltatások, fejlõdõ ipari park, növekvõ foglalkoztatás

A Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt. a nagykanizsai köztudatban és köznyelvben, mint a város önkormányzati lakásainak kezelõje él. Cégünk azonban számos, a város üzemeltetéséhez szorosan kapcsolódó feladatot lát el: Nagykanizsa önkormányzati tulajdonú befektetési területeinek, így az Ipari Park területeinek karbantartása és értékesítése, a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ üzemeltetése ezzel együtt a helyi gazdaság fejlesztése is feladataink közé tartozik. Továbbá Nagykanizsán több mint 70 társasház közös képviselõi teendõit is ellátjuk.


Az elmúlt idõszakban a lakáspiacon tapasztalható élénkülés, a növekvõ mobilitási hajlandóság következtében megnõtt a kereslet az önkormányzati tulajdonú ingatlanok iránt is. Ehhez a helyzethez gyorsan kellett alkalmazkodnunk, így számos lakást újítottunk fel és integráltunk a kiadható ingatlanok sorába. Emellett az Önkormányzattal együttmûködve igyekszünk minél gyakrabban pályázatot kiírni a lakásaink bérleti jogának elnyerésére.

Nagy sikerként könyvelhetjük el, hogy idén újabb 8 nagykanizsai társasház közös képviseleti teendõinek ellátását bízták a lakók cégünkre. Így ma mintegy 74 társasház - szakzsargonunkkal élve - kezeléséért vagyunk felelõsek.

A lakók bizalommal fordulhatnak hozzánk, mert a városban egyedülálló ingatlankezelési múlttal rendelkezünk, hiszen - jogelõdeinket is beleértve - több évtizede képviseljük, kezeljük az önkormányzati tulajdonú ingatlanok többségét. Nagyságunkból adódóan területenként több munkatárssal rendelkezünk, így bármikor a lakók segítségére lehetünk. Pénzügyileg képzett kollégáink pedig kontrollált körülmények között, hatékonyan kezelik a társasházak pénzügyeit.

Fontosnak tartjuk a belvárosi üzletek életképességének biztosítását. Tapasztalataink szerint a vonzó belvárosi környezet felpezsdíti a vállalkozói kedvet is, tehát tudatosan segítjük a városközpont vonzóbbá tételét. Igyekeztünk saját forrásból, önkormányzati támogatással több belvárosi épület homlokzatát széppé varázsolni és így európai mércével mérve is rendezett belvárost létrehozni. Csak néhány példát említve: az Erzsébet tér 16. és 18. valamint, a Fõ utca 4. szám alatti ingatlanok megújult homlokzata máris hozzájárul egy még szebb városképhez. 2017-ben pedig egy újabb ikonikus kanizsai épület, az anno Muskátli Cukrászdának otthont adó épület válik szebbé.

Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. az ingatlankezelés mellett gazdaságfejlesztési feladatokat is ellát, melynek keretén belül cégünk 2008-tól mûködteti az ipari parkot és 2010-tõl az Inkubátorházat.

Napjainkra a Nagykanizsai Ipari Park és Logisztikai Központ jelentõs változáson ment keresztül. Az elmúlt években gombamód megszaporodtak a betelepült vállalkozások új telephelyei, fejlesztései. Ezzel együtt az ipari parkban mûködõ cégek több embert foglalkoztatnak, illetve az új beruházások során ezen a területen is bõvülés várható. Ezt a tendenciát fogja megerõsíteni a most induló uniós támogatások gazdaságélénkítõ hatása.

Jelenleg több mint 10 hektár terület vár értékesítésre, mely az ipari park bõvítését követõen jelentõsen megnövekszik. Addig is célunk, hogy az önkormányzati ingatlanokat értékesítsük, illetve a meglévõ cégeinket erõsítsük különféle szolgáltatásokkal. Bízunk benne, hogy az ipari park infrastruktúráját az önkormányzattal közösen bõvíteni tudjuk, kedvezõbb feltételeket teremtve ezáltal a befektetõk illetve az itt dolgozók számára.

Az ipari park üzemeltetése mellett cégünk támogatja a gazdasági együttmûködéseket az autóipar, mechatronika, informatika és logisztika területein egyaránt. A piacra jutás, az üzleti háló építése, a beszállítóvá válás és a beszállító erõsítése is része munkánknak.

Az Inkubátorházban hasonló gazdaságfejlesztési tevékenység folyik, csak itt az igazán kicsi, pár fõs mikro vállalkozások fejlesztése a cél. Fontos megjegyezni, hogy nem csak beköltözött cégek fordulhatnak hozzánk tanácsért, segítségért, hanem az összes városi és környéki vállalkozást szívesen látunk és segítünk.

Nagykanizsa város TOP programjában nevesített inkubátorház bõvítését is várjuk, tekintve, hogy az abban kialakítandó mûhelyekre már jelenleg is nagy igény mutatkozik.



2016-11-05 09:58:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül