Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895314    








Honlapkeszites

Zöld város – Zöld Nagykanizsa

A közgyûlés támogatta a „Zöld város – Zöld Nagykanizsa” címû projekt megvalósítását, és felhatalmazta Dénes Sándor polgármestert az önkormányzat és a közremûködõ szervezet, a Magyar Államkincstár Zala Megyei Igazgatósága között kötendõ támogatási szerzõdés, és a projekt során keletkezõ dokumentumok aláírására.


Magyarország Kormánya a Területi Operatív Program keretén belül a „Zöld város kialakítása” címmel felhívást tett közzé. A pályázaton 1.477 milliárd Ft. támogatást nyert Nagykanizsa.

A projekt általános célja az infrastruktúra-fejlesztések támogatása, amelyek javítják Nagykanizsa környezeti állapotát, segítik a település fenntartható fejlõdési pályára állítását, a beruházások során olyan technológiák, módszerek alkalmazását, amelyek környezet- és természetvédõ módon biztosítják a megépített infrastruktúra és a település mûködését.

A vissza nem térítendõ közel 1,5 milliárd forint támogatás felhasználásával 2016. november 1. és 2018. július 31. között megújul Nagykanizsa belvárosában az Eötvös, a Széchenyi és a Deák téren, valamint a Szent József templom körüli közterületen a zöld infrastruktúra hálózat rekonstrukciója, fejlesztése.

B.E.



2016-11-07 13:58:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül