Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892964    








Honlapkeszites

SAJTÓKÖZLEMÉNY A KANIZSAI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM” CÍMÛ TOP-6.8.2-15-NA1-2016-00001 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKT ELÕREHALADÁSÁRÓL

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. 07. 01. napon a TOP-6.8.2-15-NA1-2016-00001 azonosító számú, „Kanizsai foglalkoztatási paktum” címû projektet megkezdte.A projekt összköltségvetése 425.000.000 Ft, 100 % intenzitású vissza nem térítendõ támogatásból áll. Fizikai befejezésének tervezett napja: 2019.06.30.


A projektet konzorciumban valósítja meg Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata a Zala Megyei Kormányhivatallal és a Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közmûvelõdési Nonprofit Kft. együttmûködésével. A foglalkoztatási paktum kötelezõ tagjai: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerõpiacért és Szakképzésért Felelõs Államtitkárság, Zala Megyei Önkormányzat.

A projekt célja a foglalkoztatás-fejlesztési helyzetelemzésen alapuló helyi szintû stratégia megalkotása, mely mentén képzési és foglalkoztatási programok valósíthatóak meg az álláskeresõ hátrányos helyzetû és inaktív személyek munkaerõ-piaci integrációja érdekében. A projekt célja, hogy a helyi foglalkoztatási paktum létrejöjjön ésa Nagykanizsán élõ munkanélküliek közül minimum 300 fõ vegye igénybe a projekt keretében kialakítottmunkaerõ-piaciszolgáltatásokat.

A projekt eddigi – elõkészítõ szakaszában – a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás tulajdonában álló, Bajza u.2. szám alatt található irodahelyiségben kialakításra került a paktumiroda. Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatának új szervezeti egységében egyfõállású és két részmunkaidõs munkatárs kezdte meg munkáját 2016. szeptember 1-én.A paktum koordinátorok a foglalkoztatás-fejlesztési célú helyzetelemzés érdekében közvetlenül megkeresték a munkáltatókat és igényfelmérõi kérdõív formájában mérték fel a közeljövõ foglalkoztatási igényeit és továbbra is folyamatosan tartják a kapcsolatot a vállalkozásokkal.

A projekt következõ mérföldköve a Kanizsai Foglalkoztatási Paktum (Paktumszervezet) létrehozása, mely a különbözõ szektorok képviselõnek együttmûködési fóruma a város foglalkoztatási, gazdaság helyzetének fejlesztése; a lakosság helyben tartása és a munkaerõ kereslet-kínálat összehangolása érdekében.

A projekt kedvezményezettje és konzorciumi partnerei2016. november 10-én, 10:00 órakor a Vasemberház Dísztermében (8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 1.)egy ünnepélyes projekt nyitó rendezvény keretében szeretnék a nyilvánosságot tájékoztatni a célokról és a projekt fõbb tevékenységeirõl, illetve az együttmûködésben részt venni szándékozó szervezetekkel pedig a workshop keretében a paktumszervezet kialakításához szükséges lépéseket, dokumentumokat elõkészíteni.

NAGYKANIZSA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA



2016-11-10 14:14:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül