Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894427    








Honlapkeszites

Vízminõségi problémákat okoz Nagykanizsán egy üzemzavar

A szolgáltató szerint egészségkárosító hatása nincs, csupán "esztétikai" jellegû vízminõségi problémát okoz egy üzemzavar Nagykanizsán, ahol a város jelentõs részén napok óta sárgás-barnás víz folyik a csapokból.


Szombat óta sárgás, szürkés, esetenként sötétbarna víz folyik a nagykanizsai és környékbeli háztartások vízcsapjaiból, amely után alkalmanként kisebb mennyiségû üledék is marad. A történtekkel kapcsolatban az MTI megkeresésére hétfõn a Délzalai Víz- és Csatornamû ZRt. a társaság a honlapjára kihelyezett közleménnyel válaszolt.     

Mint írták: Nagykanizsán "egy ipari nagyfogyasztó belsõ vízellátó hálózatán kialakult üzemzavar" a városi vízellátó rendszer egyes részein vízminõségi problémát okoz. Ennek a vízminõségi problémának "egészségkárosító hatása nincs, csupán esztétikai jellegû", a közüzemi hálózatról elérhetõ ivóvíz közegészségügyileg mindenhol megfelelõ, a hiba elhárításán dolgoznak.     

Az MTI további kérdéseire a szolgáltató késõbbre ígért válaszokat.     

A vízmû ügyfélszolgálatán a lakossági bejelentésekre kapott válaszokból az MTI úgy tudja: a város északi részén egy ipari üzem vezetéke sérült meg néhány nappal ezelõtt. A Zalai Hírlapnak a vízmû egyik szakembere azt mondta: az ott nagy mennyiségben elfolyt víz a hálózaton "vízáramlási" problémákat okozott, ennek következménye a víz elszínezõdése.

MTI - Kanizsa



2016-11-14 16:52:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül