Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894159    








Honlapkeszites

Új rendelet a vásárokról, piacokról

Megalkotta a vásárokról, piacokról szóló rendeletét az önkormányzat. A közgyûlés 2012-ben alkotott rendeletet a vásárokról és piacokról, meghatározva mûködésük rendjét, a fenntartott vásárokon és piacokon alkalmazandó díjak és pótdíjak mértékét. Az önkormányzati piacok, vásárok rendezésével, fenntartásával az önkormányzat a Via Kanizsa Városüzemeltetési Nonprofit Zrt.-t bízta meg.


A rendelet felülvizsgálatát a vásárok és piacok mûködésével összefüggõ jogszabályváltozások indokolták. Az idõközben bevezetett és a közeljövõben bevezetendõ, eredményesebb, átláthatóbb mûködést célzó változások miatt a korábbi határozat módosítása helyett új rendelet megalkotása vált szükségessé.

A rendelettervezettel párhuzamosan elkészült a zrt. piacfelügyelõségének belsõ szabályzata, amelyben a mûködtetés egyéb, rendeleti szabályozást nem igénylõ feltételei és szabályai kerültek rögzítésre.

Az új rendelet elfogadásával egy idõben, új, elektronikus nyilvántartási és számlázási rendszer bevezetését is tervezi a zrt., melynek segítségével visszaellenõrizhetõk – akár napi szinten is – a kiadott helyek és a beszedett díjak.

A rendelet tartalmazza többek között a vásár, piac rendezésére és fenntartására vonatkozó rendelkezést, mely megfelel az európai uniós jogból eredõ kötelezettségekkel összhangban lévõ jogszabályoknak. Ezáltal az uniós jogszabályokkal való összhangja biztosított. A 2017. január 1-jén hatályba lépõ rendelet kiterjed a Nagykanizsa közigazgatási területén vásárt rendezõkre, illetve piacot fenntartókra, valamint a vásáron, illetve piacon értékesítõ tevékenységet folytatókra.

B.E.



2016-11-15 09:53:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül