Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894503    








Honlapkeszites

Influenza - A gyógyszertárakban már rendelkezésre áll a szükséges oltóanyag

Tizennégy nap kell az influenza vírus elleni védettség kialakulásához, ezért azt tanácsolja a tiszti fõorvos, hogy még idõben, a járvány kezdete elõtt adassa be magának mindenki az oltóanyagot. A védettségrõl eltérõek a vélemények, de ha a védõoltás ellenére valaki mégis megbetegszik, a statisztika szerint nála enyhébb lefolyású lesz az influenza.


Az elõírásoknak megfelelõ hõmérsékleten hûtõszekrényben kell tárolni a vakcinát. Tizennégyezer oltóanyagot kaptak a nagykanizsai és letenyei járásban a háziorvosok. A védõoltást térítésmentesen igénybe vehetõk köre nem változott az elmúlt években. Dr. Divinyi Tamás járási tiszti fõorvos hangsúlyozta: „A hatvan év felettieknek jár a védõoltás, jár a krónikus betegségben szenvedõknek, szív, érrendszeri, tüdõ, májbetegségben, vesebetegségben szenvedõknek, cukorbetegeknek. Idén is kiemelt figyelmet fordítunk az egészségügyi dolgozók, az ápolási és szociális intézményben dolgozók és az ápoltak védõoltására is.”

A gyógyszertárak is beszerezték az oltóanyagot. Aki nem jogosult a térítésmentes vakcinára, amennyiben háziorvosával felíratja, bármelyik patikában kiválthatja. Mint azt Vastagné dr. Kósa Katalin gyógyszerésztõl megtudtuk: „Készleten tartjuk az influenza elleni védõoltásokat. Az idén kétféle védõoltás került forgalomba, mind a kettõ három komponensû, tehát háromféle influenzavírus ellen nyújt védettséget. Minden évben változik a vírus összetétel, az idei évre meghatározott összetételû már jelen van a gyógyszertárakban, elérhetõ. Mivel most indul a szezonja, egyre növekvõ készletet tartunk.” Az influenzavírus cseppfertõzéssel terjed, ezért a kritikus idõszakban lényeges a gyakori kézmosás, a zárt terek kerülése és a szabadban való tartózkodás.

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-11-16 09:06:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül