Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893592    








Honlapkeszites

Az év végéig lehet kérelmezni a zártkerti ingatlanok átminõsítését

December 31-ig lehet kérni a zártkerti ingatlanok mûvelési ág alól történõ kivonását. A térítésmentes átminõsítést követõen a zártkertet megkötés nélkül lehet értékesíteni, és az ügyintézés is jelentõsen lerövidül.


Nagykanizsán eddig mintegy 2000 kérelmet nyújtottak be a tavaly november végén megjelent jogszabályváltozás óta. Az átminõsítést a tulajdonos kérvényezheti. Amennyiben vannak tulajdonostársak, az õ hozzájáruló nyilatkozatuk is szükséges az ügyintézéshez. A kérelemnyomtatvány a www.foldhivatal.hu honlapról letölthetõ, de személyesen is lehet kérni a földhivatali osztály ügyfélfogadási idejében.

Dr. Józsa Zsanett, a Nagykanizsai Járási Hivatal vezetõje hangsúlyozta: „Az épület feltüntetésére vonatkozó szabályokat is be kell tartani: mindazokat a dokumentumokat, mûszaki leírásokat, amik egy épület feltüntetéséhez szükségesek, szintén be kell csatolni. Ha mindez megvan, akkor a földhivatal zártkerti mûvelés alól kivett területként és az épület fõ rendeltetésének megfelelõen veszi nyilvántartásba ezt az ingatlant. Még egy fontos dolog: ez a mûvelés alól történõ kivonás nem jelenti a termõföld más célú hasznosítását.”

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-11-17 09:13:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül