Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895450    








Honlapkeszites

Újra felépülhet Kanizsa vára…

Az ifjúságra gondolva, játszótér gyanánt, a lebontott favár helyére egy új palánkvár felépítését javasolta közgyûlési interpellációjában Balogh László önkormányzati képviselõ. A Humán Bizottság elnöke hozzáfûzte: Nagykanizsa jövõ évi költségvetése valószínûleg túl nagy mozgásteret nem ad, de játszóterekre mindig szükség van, így a jövõ évben is kell, hogy legyen ilyen fejlesztés.

Tudja azt is, hogy Kanizsa várát, várkastélyát egyelõre nem tudjuk újra megépíteni, de vármakettjeink már vannak, s viszonylag kisebb pénzbõl lehetne építeni egy újat.


A képviselõ véleménye szerint a Csónakázó-tó mellet, veszélyessége miatt lebontott várat illõ lenne pótolni. Példaként felhozta azt is, hogy van a közelünkben is egyszerû, esztétikus, mégis olcsó megoldás például Zalaszántón.

Válaszában Dénes Sándor polgármester kiemelte: az önkormányzat fontos feladatként kezelte a gyerekek számára az elõírásoknak megfelelõ játszóterek létesítését, illetve a meglévõ játszóterek folyamatos karbantartását.

Az önkormányzat ezt a feladatát 2016-ban sikeresen végezte, hiszen új játszótér létesítése (Miklósfa-Kápolna tér) mellett a meglévõ játszóterek elhasználódott, tönkrement játszóeszközei helyett a szabványoknak megfelelõ, minõsített játszóeszközök kerültek telepítésre (palini focipálya, Múzeum tér, Jakabkuti út, Inkey játszótér stb.)

A polgármester válasza azt is tartalmazza, hogy a képviselõ elképzelésével – mely szerint a gyerekek számára „Kanizsa-favárat” lehetne építeni –, egyetért, de figyelembe kell venni azt is, hogy a felépítése mellett az építmény éves karbantartása is jelentõs költséggel járna. Amennyiben a 2017. évi költségvetésben fedezetet biztosít rá a közgyûlés, a Balogh László által javasolt fejlesztés megvalósításra kerülhet.

B.E.



2016-11-18 08:29:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül