Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894882    








Honlapkeszites

Játszótéri gondokról, örömökrõl

A Táncsics téri játszótér ügyében szólat fel közgyûlési interpellációjában Horváth Jácint önkormányzati képviselõ. Mindenki örül az új játszótérnek – mondta, de a közelében lakókat ennek ellenére korábban nem tapasztalt kellemetlenségek érik.

Nemcsak nappal, hanem sötétben is megjelennek ott emberek, akik, ha jobb napjuk van, akkor csak beszélgetnek, más esetben kiabálnak egymással, és zavarják az ott élõk nyugalmát.


A játszótéren közvilágítás sincs, a lakosság szerint egy kerítés kiépítésével valamit lehetne segíteni a kialakult helyzeten. A tér teljes körbekerítéséhez nem kérnek segítséget, hanem csak a házak felöli oldalára.

Dénes Sándor polgármester írásban adott válaszában az alábbiak olvashatók: a Táncsics téren – több más városi helyszínnel együtt –, ez év nyarán-õszén kerültek telepítésre szabványos játszószerek és két köztéri pad. A játszóeszközök és utcabútorok elhelyezési lehetõségeit erõsen behatárolta a szomszédos füves sportpálya elhelyezkedése. Az új játszóeszközök építésével egy idõben elbontották az elavult, balesetveszélyes hintaállványt. Az így kialakult játszótér együttes bekerítését nem tartjuk indokoltnak. A játszószerek és padok rendeltetéstõl eltérõ használata vagy egyéb – a közösségi együttélés alapvetõ szabályait sértõ viselkedés esetén az érintett lakók a rendõrség és a Közterület Felügyelet segítségét kérhetik.

A padok eltávolítására csak a legvégsõ esetben célszerû intézkedni, mivel azzal a játszóteret rendeltetésszerûen használók komfortját csökkentenénk.

A terület közvilágítással való ellátását nem tervezzük, mivel a nappali játszótérhasználat ezt nem indokolja. A tér észak és déli útterületei mentén a közvilágítás megfelelõ szintû.

B.E.



2016-11-18 10:56:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül