Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948350    








Honlapkeszites

Önkéntes lakosságfelkészítõk, polgármesteri segítõk képzése

Huszonegy fõ részvételével indult el a fenti címmel, a Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség és a Nagykanizsai Polgári Védelmi Kirendeltség által szervezett, pályázati támogatásból megvalósuló képzés ebben az évben.

A képzésen a Nagykanizsai Polgári Védelmi Kirendeltség illetékességi területén lévõ polgármesteri hivatalok alkalmazásában álló ügyintézõk, a polgármesterek által kijelölt személyek vesznek részt. A polgári védelmi képesítés megszerzése után a sikeres vizsgát tevõ személyek nagy segítséget nyújtanak a polgármesterek polgári védelmi, katasztrófavédelmi munkájában.


A megnyitó alkalmával Karóczkai János ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Kemény József nyugalmazott ezredes, a Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket.
A képzés négy oktatási napot jelent, októberben kettõ, novemberben egy és decemberben szintén egy alkalommal találkoznak a „tanulók” jól felkészült polgári védelmi szakemberekkel, majd ezt követõen decemberben adnak számot tudásukról.
Mint Prepok Attilától, a nagykanizsai kirendeltség vezetõjétõl megtudtuk, ez a hatodik év, amikor a tanfolyam elindul. Az illetékességi területen negyvenkilenc település található, s huszonhárom azoknak a személyeknek a száma, akik elvégezték már ezt a tanfolyamot. Ezért igyekeztek azokon a településeken felhívni a polgármesterek figyelmét a lehetõségre, ahol még nincs ilyen szakember. A mostani huszonegy fõ közül négyen érkeztek Letenye körzetébõl, s négy fõ nemzetõr is található köztük.

S.E.

 



2009-10-08 13:45:09


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül