Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895182    








Honlapkeszites

Influenza - ÁNTSZ: megkezdõdött az oltások beadása

Magyarországon megkezdõdött az influenza elleni védõoltások beadása - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.


Az ÁNTSZ Országos Tisztifõorvosi Hivatala és az Országos Epidemiológiai Központ közös tájékoztatója szerint november elejétõl az ország egész területén elérhetõ a 60 éven felüliek, valamint a rizikócsoportba tartozók számára az influenza elleni térítésmentes védõoltás. A sokévi tapasztalatok alapján Magyarországot az influenzajárvány általában januárban éri el, így még elég idõ áll rendelkezésre - a betegség és az általa okozott szövõdmények elkerülése érdekében - a védõoltás beadatására.     

Az idei szezonban a 60 éven felüliek és a rizikócsoportba tartozók védõoltásához 1,3 millió adag térítésmentes, influenza elleni oltóanyag áll rendelkezésre. A vakcina október végétõl elérhetõ a háziorvosoknál, a foglalkozás-egészségügyi orvosoknál, így az influenza elleni védekezés már megkezdõdött.     

A térítésmentes oltásra jogosultak köre a tavalyi évhez képest nem változott. A fokozottan veszélyeztetettek közé tartoznak mások mellett a 60 éven felüliek - egészségi állapotuktól függetlenül -, a krónikus légzõszervi, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedõk, továbbá a várandós vagy a gyermekvállalást tervezõ nõk. Ugyancsak ingyenes védõoltás jár az egészségügyi dolgozóknak, az állattenyésztés területén dolgozók több munkakörében, valamint azoknak, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretén belül közvetlen kapcsolatba kerülnek illegális vagy legális bevándorló külföldiekkel.     

"Az influenza elleni védekezés, a betegség, valamint szövõdményeinek megelõzésének leghatékonyabb módja a védõoltás" - írta az ÁNTSZ, hozzátéve: azok, akik minden évben megkapják az influenza elleni védõoltást, magasabb szintû védelmet élveznek bármely életkorban, a rendszeres újraoltásokkal pedig a védettség mértéke növelhetõ.

MTI - Kanizsa



2016-11-23 17:27:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül