Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891943    








Honlapkeszites

Nemzetközi konferencia az ipari víz- és szennyvízkezelésrõl

Harmadik alkalommal rendezték meg a Soós Ernõ tudományos konferenciát, amelyre ezúttal 8 ország kutató szakemberi érkeztek. A téma ezúttal az ipari víz- és szennyvízkezelés volt.


„Most itt a szakma krémjét megszólítjuk, és a szakma krémje eljön” A konferencia sajtótájékoztatóján elhangzott: a kanizsai központ létrehozói néhány éve dinamikus fejlõdésrõl álmodtak, az eredmények pedig ma már önmagukért beszélnek. A mostani konferencián 40 elõadást hallhattak az iparból és a tudomány területérõl érkezett szakemberek. „Minden esetben aktuális kérdéseket feszegetnek. Az egyik ilyen kérdés a felszíni vizeink helyzete. Ezeknek például a mikroszennyezettségi kérdése, illetve, ami nagyon fontos kérdés Magyarországon, hogy a szennyvízkezelés során keletkezõ sûrített szennyvíz, szennyvíz iszap elhelyezése – melynek a visszaforgatása nagyon elõnyös lenne – ennek a jogi szabályozása, illetve technológiai kérdéseirõl is lesz szó" - fogalmazott dr. Galambos Ildikó, a Soós Ernõ Víztechnológiai Kutató-Fejlesztõ Központ igazgatója.

A Pannon Egyetemnek jól kidolgozott fejlesztési terve van, hangsúlyozta Kocsis László rektorhelyettes. "Ebben nagyon segítségünkre vannak azok a városok, illetve azokban a városokban élõ emberek, a vállalkozások, akikkel kapcsolatban vagyunk. Nagykanizsa ilyen szempontból egy sikertörténet a Pannon Egyetem vonatkozásában. Hiszen a Nagykanizsa Felsõoktatásáért alapítvány, a város vezetése, az itt lévõ vállalatok mind együtt akarják azt, hogy jól mûködõ felsõoktatás, kutatás legyen itt" - hangsúlyozta dr. Kocsis László, a Pannon Egyetem rektorhelyettese.

Ez a város érdeke is, ezért is vállalt szerepet a kutatóközpont létrehozásában Nagykanizsa. „Az egészséges ivóvíz iránti igény rohamosan növekszik, és ezzel összhangban a korszerû és versenyképes víztisztító berendezések piaca is folyamatosan bõvül" - mondta Dénes Sándor polgármester.

Az egész napos program a szervezõk szándéka szerint termékeny párbeszédet teremtett a tudomány és az ipar szereplõi közötti.

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-11-24 05:53:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül