Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891812    








Honlapkeszites

NGM-államtitkár: jó helyzetben van Magyarország a technológiai versenyfutásban

Magyarország megfelelõ alapokkal rendelkezik a negyedik ipari forradalom adta lehetõségek kiaknázásához, a fontos kiindulópontokat tekintve jó helyzetben van a modern világgazdaság technológiai versenyfutásában - fejtette ki Cseresnyés Péter egy szakmai konferencián szerdán, Budapesten.


A munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkár a T-Systems Symposium címmel rendezett konferenciáján úgy fogalmazott: a digitalizáció által teremtett lehetõségek kihasználásához fejlõdõképes gazdaságra, megvalósítható, kimunkált tervekre van szükség. Magyarország megfelelõ alapokkal rendelkezik, a gazdaság a felzárkózás útján van, amit valamennyi makrogazdasági eredmény is alátámaszt.     

Elmondása szerint az infokommunikációs szektor fejlõdését a kormány kiemelten fontosnak tartja, hiszen tavaly 400 ezer embernek biztosított munkát, ezen belül 162 ezer informatikust foglalkoztatott Magyarországon. A szektor közvetlen hozzájárulása a bruttó hazai termékhez arányát tekintve a harmadik legmagasabb volt az unióban, részesedése a nemzetgazdaság teljes kivitelébõl 8,3 százalék volt. A nemzetgazdasági minisztérium jelenleg is olyan iparági stratégián dolgozik, amelynek eredményeként tovább emelkedik a terület súlya.

MTI - Kanizsa



2016-11-30 12:21:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül