Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893957    








Honlapkeszites

A vasúttársaság felkészült az ünnepi utasforgalomra

Plusz kocsikkal és több, hosszabban nyitva tartó pénztárral készül a vasúttársaság az adventre. Mivel az ünnepi idõszakban 60-70 százalékkal is megnövekedhet az utasforgalom, ezért érdemes még idõben, jóval az utazás elõtt – akár jegypénztárban, akár az interneten – megváltani a menetjegyet, illetve az e-vonatjegyet. Így a sorban állás is elkerülhetõ.


Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az utasforgalom a hét utolsó munkanapján, valamint szombaton délelõtt és vasárnap délután növekszik meg jelentõsen. Tavaly egy átlagos hétvégén több mint 220 ezren vették igénybe a vasúttársaság szolgáltatásait, az adventi hétvégeken viszont az átlagos utasszám a 350 ezret is meghaladta – sõt akár a 400 ezret is megközelítheti.

Decemberben a téli szünet kezdetével és a karácsony közeledtével is egyre többen ülnek vonatra és kelnek útra, s bár a MÁV-START minden kiemelt állomáson megerõsíti a pénztári szolgáltatást, mégis elõfordulhat, hogy megnõ a sorban állással töltött idõ. Ennek elkerülése érdekében a vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy menetjegyeiket az interneten vásárolják meg, s ne halasszák az utolsó pillanatra! Vagy – számolva az esetleges sorban állással – szánjanak rá kellõ idõt, s lehetõleg több nappal az utazás elõtt, elõvételben vegyék meg a jegyet a pénztárakban. A csúcsidõszakban a várakozás a november óta minden belföldi vonatra váltható e-vonatjeggyel, vagy a jegyautomaták használatával is elkerülhetõ. A vasúttársaság szakemberei a járatok kihasználtságát is folyamatosan figyelik, igény és lehetõség szerint gondoskodnak a megerõsítésükrõl, plusz kocsik forgalomba állításáról. Az ülõhely biztosítása és a kényelmes utazás érdekében már a december 11-i menetrendváltás utáni idõszakra is megvásárolhatók elõvételben a pót- és helyjegyek is. Az ünnepi idõszakban a belföldi forgalomban változatlanul Budapest a legnépszerûbb úti cél az elõvárosból és a távolsági viszonylatokból egyaránt, de sokan látogatnak el ilyenkor Gyõrbe és Pécsre is.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.



2016-12-02 11:00:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül