Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893125    








Honlapkeszites

Nyolc éve a legmagasabb a béremelést tervezõ kkv-k aránya

Nõtt a fizetésemelésben gondolkodó cégek aránya: jelenleg a cégek 41 százaléka készül fizetésemelésre, utoljára nyolc évvel ezelõtt volt ennél magasabb a béremelést tervezõ kkv-k aránya - ez derül ki a K&H kkv-bizalmi index legfrissebb közzétett adataiból.


A cégek átlagosan 4,2 százalékkal magasabb bért terveznek utalni munkavállalóiknak a következõ egy év során, az ágazatok közül leginkább az iparban dolgozók számíthatnak magasabb bérekre, itt minden második cég készül béremelésre.     

A kutatás a kormányzat minimálbér emelési szándékát megelõzõen készült augusztus 26. és szeptember 8. között.     

A cégmérettel párhuzamosan a magasabb bér esélye is nõ: míg a mikrovállalkozások 38 százaléka készül emelni a fizetéseket, addig a kisvállalkozásoknál 44 százalék, a középvállalkozásoknál pedig már 49 százalék ez az arány.     A felmérés szerint emellett enyhén emelkedett a hazai kkv-k foglalkoztatási szándéka is, majdnem minden negyedik vállalkozás adhat fel álláshirdetést a következõ egy évben. A munkaerõ-felvételt tervezõ cégek aránya kismértékben, 18 százalékról 22 százalékra emelkedett, közülük legtöbben 1-4 új alkalmazott felvételén gondolkodnak.     

Az ország különbözõ pontjain igen eltérõ az elhelyezkedés esélye: míg Nyugat-Dunántúlon minden negyedik kkv keres új munkaerõt, addig Észak-Magyarországon 16 százalék, Dél-Dunántúlon pedig ennél is kevesebb, mindössze 13 százalék ez az arány.     

A K&H és a GfK Magyarország 2004 óta készíti a negyedéves kkv-bizalmi index kutatást, 500 magyarországi székhelyû, 2 milliárd forint éves árbevétel alatti társaság üzleti döntéshozóinak megkérdezésével.

MTI - Kanizsa



2016-12-03 15:11:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül