Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893533    








Honlapkeszites

NFM: sem az úthasználat, sem a tömegközlekedés nem drágul jövõre

Jövõre sem emelkednek a tömegközlekedési tarifák és az úthasználati díjrendszerben sem lesz változtatás - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklõdésére.


A közlemény szerint a közlekedésért felelõs tárca nem készíti elõ és nem kezdeményezni az úthasználati díjak és a közösségi közlekedési tarifák emelését.     

Az autósok számára fizetõs utak köre 2017. január elsejétõl csak az októberben átadott Hegyfalu-Csorna szakasszal Szombathelyig teljes hosszban elkészült M86-tal bõvül, más módon nem változik. A megyeszékhely gyorsforgalmi kapcsolatának létrejöttével a kínálatból mostanáig hiányzó Vas megyei matrica bevezetése is lehetõvé válik. A fejlesztési tárca az e-matricás rendszer egyéb érdemi módosítását nem tervezi, a vásárlást megkönnyítõ szabályváltozás elõkészítésén dolgozik - írták.     

Kiemelik: a helyközi járatokat üzemeltetõ buszvállalatok és vasúttársaságok alaptarifái a 2010-es kormányváltás óta nem növekedtek. Összesen 30 vasúti mellékvonalat ma már 25 százalékkal olcsóbb regionális jegyekkel és bérletekkel használhatnak az utasok.

MTI - Kanizsa



2016-12-05 10:48:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül