Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948338    








Honlapkeszites

A Király Nõi Klub résztvevõi is várják már a karácsonyt

Grincsfa, mézeskaláccsal ízesített szilvaleves és fahéjas narancsos csokoládétorta. Ezeknek az elkészítésérõl hallhattak elõadás hétfõn este azok, akik ellátogattak a Király Nõi Klub rendezvényére. A klub vezetõje azért szervezte meg az estet, hogy mindenki ötletet kapjon a karácsonyi készülõdéshez, valamint hogy megvendégelje azokat, akik egész évben támogatták és jelenlétükkel megtisztelték rendezvényeit.


Egy népszerû karácsonyi díszt, a „grincsfát” mutatja be Ágota Zsuzsanna. A virágkötõ azt mondja, nagyon egyszerû elkészíteni, csak néhány zöld növény kell hozzá. Ezeket jó szorosan össze kell kötni, majd ízlés szerint lehet díszíteni. "Ezek a letisztult színek, amik jellemzõek erre az idõszakra idén. Ami nekem nagy kedvencem, hogy lehet a természetes dolgokkal dekorációt készíteni. Ami igazából majdnemhogy körülvesz minket, csak észre kell venni" - mondja a szakember.

Az is fontos, hogy mi kerüljön a karácsonyi asztalra. A mesterszakács egy egyszerûen elkészíthetõ étel receptjét osztotta meg az érdeklõdõkkel. Mint azt Tálos Krisztián szakácsmester elmondta: "Egy szilvakrém levest hoztam mézeskalács morzsával, ha már karácsony, akkor legyen egy kis hangulata a levesnek is. Fõételben pedig egy rostonsült fogasfilé, aszaltszilvás pestos risottoval, amirõl szintén azt gondolom, hogy egyszerû haléletel, vitaminokban gazdag, mégis egyszerû elkészíteni." Az ünnepi asztalról nem hiányozhat a sütemény sem. Czeglédi Mária egy hagyományos csokoládétorta receptjét gondolta újra: "Egy kicsit megbolondítottam fahéjjal és naranccsal. Ez tulajdonképen egy egyszerû torta, ezt bármelyik háziasszony meg tudja csinálni. És a dekorációja nagyon egyszerû és utal a krémjére" - árulta el a cukrász.

A Király Nõi Klub résztvevõi minden segítséget megkaptak ahhoz, hogy teljes legyen az ünnep. A klub egyébként idén a közösségformálást tûzte ki célul. Mint arra Némethné Dr. Ignácz Andrea, a klub vezetõje rámutatott: "Ez az alkalom egy kifejezetten ilyen este lesz, ahol nem a betegségekrõl, a betegségek megelõzésérõl beszélünk, hanem azt szeretném, hogy akik eljöttek, és eddig is megtiszteltek a jelenlétükkel, azokat szeretném egy kicsit megvendégelni. A Richter Aranyanyu díj kapcsán, amit megkaptam, köszönetképen lesz egy kis vendéglátás." Az esemény zárásaként a klub vezetõje mézeskalács kosárral jutalmazta azokat, akik egész évben segítették és támogatták õt. Így a Kanizsa TV szerkesztõsége is átvehetett egy ajándékkosarat.

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-12-07 06:39:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül