Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892554    








Honlapkeszites

Kanizsai vezetéssel, öt ország részvételével indult el a fiatalok vállalkozási ismereteit fejlesztõ program

Projektindító megbeszélést tartottak a Startup Akadémia partnerei Kanizsán. A 2 éves nemzetközi programban a fiatalok vállalkozói ismereteit és készségeit fejlesztik majd. A konzorcium vezetõje a kanizsai IMRO-DDKK Nonprofit Kft.


A nemzetközi Startup Akadémia az Erasmus+ program része. A magyar, spanyol, görög, horvát és román partnerekbõl álló együttmûködést a kanizsai IMRO-DDKK Nonprofit Kft. vezeti. „A Startup Akadémia célja 18 és 35 év közötti innovatív üzleti ötletekkel rendelkezõ fiatalok támogatása abban, hogy ötleteiket el tudják odáig juttatni, hogy meg is valósulhassanak” - mondta el Híradónknak Kónya Kinga projektmenedzser.

Elsõként felmérik a résztvevõk vállalkozási ismereteit. Különös figyelmet fordítanak a vidéki térségekben élõ, a munkaerõpiacon jelenleg inaktív fiatalokra. Ezután pedig elkészítik az oktatóanyagot a vállalkozási készségek fejlesztésére. A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza külsõ segítõje az akadémiának. „Mindenkit izgat ez a kérdés, hogy a fiatalokat hogyan lehet bevonni -mondjuk a leköszönõ Y és majd a jövõ Z generációt- ebbe az új vállalkozói világba. Ilyenkor egy egyetemnek itt a helye, legalább szurkolóként, vagy azzal a tapasztalattal, hogy részt veszünk az 5 napos Startup Akadémia lebonyolításában, hiszen annak mindig örülünk, ha ilyen típusú dolgokhoz a mi nevünk is hozzátapad” - hangsúlyozta Dr. Birkner Zoltán kampuszigazgató.

A projektben a fiatal vállalkozókat az új készségek elsajátítása mellett nemzetközi kapcsolatok építésében és üzleti terveik elkészítésében is segítik.

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-12-15 07:01:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül