Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948848    








Honlapkeszites

Kis karácsonyfák, fénnyel festett városháza és 1200 doboznyi szeretet az Erzsébet téren

Világít a 4. gyertya is a város adventi koszorúján. A gyertyát Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyûlési képviselõ gyújtotta meg. A karácsonyi forgatag résztvevõit ezúttal is számos látványosság fogadta az Erzsébet téren.

Félszáz, diákok által feldíszített kis karácsonyfa vette körbe a város nagy karácsonyfáját, és a Kanizsa vár bástyáit 1200 szeretetdoboz jelképezte a tér közepén. A Zenepavilonhoz a Nagykanizsai Fúvószenekar II, és a Református Kórus mûsora csalogatta közelebb a városlakókat.


A tánc nem maradt el ez alkalommal sem. Az Eraklin Táncklub meglepetés mûsorában számtalan keringõt láthatott a közönség.

– Valaha különállóan és magunkban indultunk útnak a világban. De valójában az utunk egy közös út. A csoda így abban jelenik meg, hogy a szentséget megtaláljuk egymásban, a másik emberrel való találkozásban – Kozma Imre atya irgalmas rendi szerzetes adventi gondolatával köszöntötte Cseresnyés Péter az adventi koszorúnk 4., a szeretetet jelképezõ gyertyájának a meggyújtására érkezõket. – Kozma atya imént idézett szavaiban az az egyszerû igazság tárul fel, amely szerint az együtt megtett útban, a közös célok által kijelölt úton való találkozásban lelhetõ fel az igazi emberi csoda – hangsúlyozta a politikus, majd így folytatta:

Öt évvel ezelõtt úgy döntöttünk, hogy egy új szemlélettel, egy új hozzáállással készülünk talán a legszebb ünnepünkre.

Számtalan család, baráti közösség tartotta fontosnak, hogy találkozzunk, beszélgessünk egymással. Mi mást jelképezhetne, mint a láng továbbadását, a közösség erejét az, hogy az elmúlt hetekben több száz család, intézmény, vállalkozás és szervezet hallotta meg az egy doboznyi szeretet kezdeményezés üzenetét, és vált csodaponttá, hogy összegyûjtse a szeretettel megtöltött cipõs dobozokat. Mi mást jelképezhetne, mint a saját, élõvé vált hagyományunkat és felelõsségünket az a közel 3800 szeretetdoboz, amelynek egy része jelképesen itt magasodik az Erzsébet tér közepén, hogy karácsonyig megtalálja azokat a rászoruló gyermekeket, akiknek önök, mi ezzel tehetjük emlékezetesebbé a legszebb ünnepet, talán egy egész életre. Végezetül az államtitkár megköszönte mindenkinek, akik részt vettek a jótékonysági kezdeményezésben, hogy megvalósították a karácsony igazi szellemiségét, szeretetet rejtettek és csempésztek sok-sok dobozon keresztül a gyermekek szívébe.

Adventi gondolataiban Hella Ferenc református lelkipásztor arra utalt, hogy érezni lehet, fogható a szeretet ma Nagykanizsán. A fölállított váracska jelképezi azt a szeretetet, amire szüksége van ma minden embernek így karácsonyhoz közeledve. Arra kért mindenkit, próbáljuk meg ennek az örömnek, ennek a szeretetnek az erejét magunkkal vinni. Merítsünk ebbõl, és vigyük haza! Hiszi, hogy ez a csodálatos összefogás õrtûzzé, õrlánggá növekedve nagyon messzire ellátszik… A 4. kanizsai adventi vasárnapot Tabáni István énekes mûsora zárta.

B.E.



2016-12-19 10:19:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül