Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892919    








Honlapkeszites

Még mindig csak a bizonytalanság

Ma délután 14 órakor a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezete, a Nagykanizsai Fényforrásgyár Demokratikus Szakszervezete és a Tungsram Dolgozók Szabad Szakszervezete demonstrációt tart a GE Nagykanizsai Fényforrásgyár területén, munkásgyûlés formájában. – tudtuk meg Hederics Istvántól, az NFDSZ elnökétõl.

Az európai uniós szabályoknak megfelelõen a GE elõbb-utóbb be fogja szûntetni a hagyományos izzók gyártását – türelmi idõ 2012-ig van –, s az autólámpa-gyártás sorsa is kétséges. Ez nem csak a nagykanizsai telephelyet érinti, hanem a GE-lánc többi magyarországi telephelyét is – mindegyikük maga döntött a demonstráció formájáról. A múlt heti rendkívüli küldöttgyûlésen eldõlt, hogy Nagykanizsán a gyár területén munkásgyûlés lesz, ahol petíciót kívánnak megfogalmazni a munkáltató felé a munkahelyek megõrzése érdekében.
 


Hederics István azt is elmondta, hogy a szakszervezetek és a vállalat vezetõsége között folyamatos tárgyalások folynak. A GE felülvizsgálja a globális kapacitásokat, több alternatíva is felmerült, azonban döntés még nem született. A szakszervezeti elnök ígéretet tett lapunknak, hogy amint biztosat tudni, tájékoztatja szerkesztõségünket a fejleményekrõl.

S.E.



2009-10-15 12:20:03


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül