Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894672    








Honlapkeszites

A kórházak és a mentõk folyamatosan, a patikák ügyeleti rendben mûködnek karácsonykor

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) fenntartásában mûködõ intézményekben, kórházakban a betegellátás a karácsonyi idõszakban is folyamatos és zökkenõmentes lesz, és az Országos Mentõszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt - tájékoztatta az egészségügyért felelõs államtitkárság csütörtökön az MTI-t.


A közlemény szerint a mentõszolgálat 253 mentõállomásán 1500-an teljesítenek majd szolgálatot. Karácsonykor a mentõegységek Budapesten rendszerint napi hétszáz, országszerte több mint 2500-szor nyújtanak segítséget. Az ünnepi idõszakban általában megnõ a háztartási balesetek száma a karácsonyfa-faragás közben megsérülõ emberek, a konyhai forrázásos, vágott, metszett sérülések miatt.     

A mentõk felhívják a figyelmet a körültekintõ, az idõjárásnak, valamint az út- és látási viszonyoknak megfelelõ közlekedés fontosságára is.     

A karácsonyi ünnepek alatt a gyógyszertárak ügyeleti rend szerint mûködnek majd. December 24-én a patikák rövidített, szombati munkarend szerint tartanak nyitva, december 25-én és 26-án pedig az ünnepnapnak megfelelõ ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el.     

Emlékeztettek, hogy a gyógyszertáraknak jól látható helyen és jól olvasható módon jelezniük kell a nyitvatartási rendet és az elérhetõséget, valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítõ gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, és az ügyelet vagy készenlét kezdõ és befejezõ idõpontját. Fel kell tüntetni a legközelebbi felnõtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.     

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján, a www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/ lehet tájékozódni - tették hozzá.     

Bármikor hívható az év minden napján, folyamatosan mûködõ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) is, ha mérgezés gyanúja merül fel. A szolgálat a 06 80 20 11 99 ingyenes számon érhetõ el, ahol a várható tünetekrõl, az elsõsegélyrõl és az orvosi ellátás szükségességérõl adnak felvilágosítást - írták.

MTI - Kanizsa



2016-12-22 15:43:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül