Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892110    








Honlapkeszites

Gyógyhellyé nyilvánították Kehidakustányt

Gyógyhellyé nyilvánította Kehidakustányt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). A termálfürdõvel is rendelkezõ település a minõsítéssel olyan pályázati forrásokhoz juthat, amelybõl számos környezetépítõ és -szépítõ fejlesztés valósulhat meg - mondta el a Zala megyei település polgármestere az MTI-nek.


Lázár István (független) hozzátette: a következõ évben infrastrukturális beruházásokra nyújtanak be pályázatokat, a tervek szerint a támogatásból sétálóutak épülhetnek, bõvíthetik a kerékpárutakat és lehetõség nyílik a tározótó környezetének kiépítésére is - sorolta a polgármester.     

Kiemelte: az 1100 lelkes település nagyrészt a fürdõ kiépítésének köszönheti a fejlõdését, és azt is, hogy az intézményeket - óvodát, iskolát, orvosi rendelõt - magas színvonalon tudja mûködtetni.     

Horváth Tihamér, a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdõ igazgatója kifejtette: a gyógyhellyé minõsítés többek közt azt is igazolja, hogy a településen élõk kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, a levegõ tisztaságára és a település rendezettségére.     

A 2,5 milliárdos beruházással - kormányzati és önkormányzati támogatással és vállalkozói befektetéssel - épült termálfürdõt 2003 februárjában adták át Kehidakustányban. A következõ években 5 milliárd forintos beruházással tovább bõvítették a szálláshelyeket, apartmanos élményfalut építettek.     

A családbarát termálfürdõben a beépített terület nagysága 14,5 ezer négyzetméter, a létesítményben összesen 15, köztük szabadtéri, valamint mediterrán hangulatú fedett termálfürdõ található. Megfelelõ teret tudnak biztosítani valamennyi korosztály számára: nyugodt fürdést az idõsebbeknek, a gyógyulni vágyóknak, az élményelemekkel ellátott részben szórakozási lehetõséget a fiataloknak, a családoknak pedig közös programokat szerveznek - ismertette az igazgató.     

Hozzátette: termálfürdõ éves árbevétele eléri az 1 milliárd forintot. A 10 százalék nyereség nagy részét fejlesztésekre fordítják, a következõ években szállodafejlesztést szeretnének megvalósítani, a termálfürdõ pedig új élményelemekkel bõvül.     

A Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdõbe évente átlagosan 300-320 ezer vendég érkezik, a vendégszám évente átlagosan 10 százalékkal nõ. Az idén karácsonykor 200 vendég - 60 család - töltötte a termálfürdõben az ünnepeket, a helyfoglalások alapján a szálláshelyek szilveszterkor is teltházzal mûködnek. A vendégek 90 százaléka belföldi, de emellett számos országból, például Németországból, Ausztriából, sõt Mongóliából is érkeztek vendégek - mondta el Horváth Tihamér.     

Kitért arra is, hogy a kezdetektõl arra törekedtek, hogy helyi, népies, tradicionális, saját arculatot mutató konyhája legyen a termálfürdõnek, így a szilveszteri menüben is tájjellegû, zalai ételek szerepelnek majd.

MTI - Kanizsa



2016-12-30 15:28:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül