Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893367    








Honlapkeszites

Jogszabályváltozások - Újabb tevékenységeknél kötelezõ az online kassza

Tíz új tevékenységi körben kötelezõ online pénztárgépet használni január 1-jétõl.


Az értékesítésrõl, illetve a nyújtott szolgáltatásokról pénztárgéppel kell nyugtát kibocsátaniuk a gépjármû-javítási, -karbantartási tevékenységet; gépjármûalkatrész-kiskereskedelmet; motorkerékpár, -alkatrész kereskedelmet, -javítást; plasztikai sebészeti tevékenységet; diszkó-, táncterem-mûködtetést; textil-, szõrmemosást, -tisztítást, vegytisztítást, vasalást végzõknek, illetve a masszõröknek, a fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, a fitnesz-, testépítõ kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak.     

Az online kassza használatára újonnan kötelezettek gépenként 50 ezer forintos állami támogatást kaphattak, ha december 31-éig beüzemelték az új mûszaki paraméterekkel bíró pénztárgépet.     

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megtalálható tájékoztatás szerint az áfatörvény lehetõséget ad arra, hogy az adóalany nyugta helyett számla kibocsátásáról gondoskodjon, akkor mentesül a gépi kiállítású nyugtakibocsátási kötelezettség alól. Ebben az esetben azonban a vállalkozó köteles valamennyi kibocsátott számláról adatszolgáltatást teljesíteni az adóhatóságnak.

MTI - Kanizsa



2017-01-01 08:06:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül