Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893823    








Honlapkeszites

Fejlesztés - Üzemelnek a szerverek

Már üzemelnek a Polgármesteri Hivatal, a NaGESZ és a VIA Kanizsa új szerverei, amelyeket a hétvégén költöztettek a városüzemeltetõ cég Zrínyi utcai épületébe.


Tavaly tavasszal költözött el a Bazár-udvarból a VIA Kanizsa. A városüzemeltetõ szerverszobája eddig a régi helyen mûködött, a közelmúltban azonban egy új, korszerû helyiséget alakítottak ki a gépeknek a Zrínyi utcai épületben.

„A másik és talán ennél is fontosabb az, hogy a régi szerverszoba bizonyos paraméterei nem feleltek meg az információbiztonságról szóló törvénynek, így plusz biztonságtechnikai elõírásokat is kialakítottunk ezen az új helyen" - mondta el Fitos István, a VIA Kanizsa Városüzemeltetõ Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Egyebek mellett szerverszobákra kifejlesztett klímát és automata tûzoltórendszert is kiépítettek, valamint a város négy új szervert is vásárolt.

„Hatékonyabb mûködést várunk, illetve az új szerverek kisebb fogyasztásúak és nagyobb teljesítménnyel is rendelkeznek" - fogalmazott Zentai Miklós, a cég informatikai igazgatója.

Az új szerverszobába hétvégén kötötték be a rendszert, amit aztán élesítettek a cég informatikusai. A fejlesztés mintegy 6 millió 600 ezer forintba került.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-01-18 04:55:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül