Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892695    








Honlapkeszites

Vendéglátós Mesterek Klubja

Másodszor találkoztak a zalai vendéglátós mesterek. A zalakarosi összejövetelen a szakképzés új irányvonalairól, valamint az éttermek és szállodák gasztronómiai trendjeirõl hallhattak elõadást. A Vendéglátós Mesterek Klubját a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezi.


A kamaránál már 2 éve lehet támogatással mestervizsgát tenni, azóta 24 szakma képviselõi vehették át mesterlevelüket. „A legaktívabb csapat a vendéglátósok voltak, pincérek, szakácsok elsõsorban, illetve természetesen a cukrászok. Ez adta az ötletet tavaly nyár végén, hogy jó lenne, ha ezt az aktív csapatatot rendszeresen össze tudnánk hívni, hiszen õk egy olyan bázist képeznek, akiket bizonyos témák kifejezetten érdekelnek, véleményük van ezekrõl a témákról, javaslataik vannak" - mondta el Verger Renáta a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságfejlesztési vezetõje.

A zalai vendéglátós mesterek tavaly klubot alapítottak, és megegyeztek abban, hogy 3 havonta találkoznak. A zalakarosi összejövetelre ötvennél is többen érkeztek, hogy elõadásokat hallgassanak szakmájuk jövõjérõl. A gasztronómiai világtrendek mellett egyre fontosabb itthon a jó magyar konyha, de nemcsak az országos ízek, hanem a helyi specialitások is. "Például Zala megye egy kiváló helyszín, nagyon-nagyon jó adottságokkal rendelkezik a gasztronómia szempontjából Akár az alapanyagokat nézem, akár az ételkészítés receptúráit, érdekességeit, úgyhogy inkább a regionalitás lesz, ami meghatározó lesz a jövõ gasztronómiájában" - fogalmazott Váradi-Sazbó Balázs termék- és szolgáltatásfejlesztésért felelõs vezetõ.

A kormánnyal és a Nemzetgazdasági Minisztériummal együttmûködve a duális képzés kiterjesztését szorgalmazza a kamara. „Minél több munkaerõ-piaci szereplõt, tehát vállalkozást és céget szeretnénk bevonni a duális képzésbe, hogy maga a szakképzés az gyakorlatias körülmények között valósulhasson meg, illetve szeretnénk, ha maga az iskolarendszer, a szakképzési centrumok, és a munkaerõpiac között egy sokkal nagyobb együttmûködés alakulna ki" - vélekedett Vörös-Gubicza Zsanett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója. A kamara igény esetén más szakmák mestereinek is szervez hasonló összejövetelt.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-01-21 05:35:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül