Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893025    








Honlapkeszites

Továbbképzés méhészeknek

Talán a helyi méhészek legrosszabb éve volt a tavalyi: kedvezõtlen volt az idõjárás és a méz sem fogyott jól.


Másodszor találkoztak ezen a télen kanizsai és környékbeli méhészek, akik ezt az idõszakot is képzésekkel töltik.

A téli találkozók az ismeretterjesztést és tapasztalatcserét szolgálják. A méhészek talán életük legrosszabb évén vannak túl: a repcevirágzást tavasszal egy esõs idõszak derékba törte, de utána sem volt kedves hozzájuk a természet. „Ezt tetézte utána a fagy, ami teljesen tönkretette akácerdeinket, gyakorlatilag alig termett akácméz ebben az országrészben. Sajnos nagyon sújt bennünket az idõjárás, ezt még tetézte, hogy nagyon nyomottak, nagyon alacsonyak a felvásárlási árak, sõt, az év vége felé gyakorlatilag nem vásárolták a mézet" - mondta el Somogyi Gyula a Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület elnöke.

A rendezvényen a védõfelszerelések használatáról és egy kis filozófiáról is szó volt. „A méhészek úgy vannak, hogy érdemes élni, de méhek nélkül minek. És fordítva is, ha nem vagyunk, akkor a méheknek is minek élni" - fogalmazott Lipódi László a Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület örökös tiszteletbeli elnöke.

A  szombati szakmai összejövetelen egy méhészeti technológiáról hallhattak elõadást az érdeklõdõk, de szóba került a mézeskalács és a mézsör is.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-01-22 05:29:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül