Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891913    








Honlapkeszites

Kerékpárút a Csó-tóhoz

Baracskai József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagja, valamint dr. Fodor Csaba önkormányzati képviselõ sajtótájékoztató formájában ismertette a Nyugat-dunántúli Operatív Program Nagykanizsát érintõ nyertes pályázatait.
A tájékoztatón elhangzott, hogy az RFT már eddig is több célra biztosított Nagykanizsának milliárdos nagyságrendû projektekhez forrást, s most is vannak pályázatok elbírálás alatt, szerzõdéskötés elõtt, vagy éppen után.


Jelen tájékoztató a város által benyújtott, „Kerékpárút fejlesztése Nagykanizsán a 61-es számú fûút belterületi szakaszán” nevû projektet hivatott bemutatni. A 61-es fõút melletti kerékpárút megépíteni kívánt szakasza – 2601 méter – a város kerékpáros hálózatának egyik legfontosabb eleme lesz. – hangzott el. A város legsûrûbben lakott lakótelepe, a több, mint húszezer fõt számláló Keleti városrészt szeli át, kapcsolatot biztosít Nagykanizsa legvonzóbb turisztikai célállomása, a Csónakázó-tó felé, több ponton kapcsolódik már meglévõ (például a sánci temetõtõl a Csónakázó-tóig tartó úthoz), illetve megtervezett kerékpárutakhoz, kiegészítve és teljessé téve azok funkcióját, és nem utolsó sorban megoldja a nagy forgalmú 61-es fõút balesetveszélyes kerékpáros közlekedését. A projekt a már meglévõ járdaszakaszok kibõvítésével valósul meg, 85%-os pályázati támogatottsággal.



2009-10-23 13:14:28


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül