Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894816    








Honlapkeszites

Folyamatosan ellenõrzik az úthálózatot városunkban

A Huszti tér és a Magyar utcai körforgalommal kapcsolatos lakossági észrevételt tolmácsolt közgyûlési interpellációjában Gábris Jácint önkormányzati képviselõ. Az arra közlekedõk azt kérik, hogy a fagyos éjszakák és nappalok miatt gyakrabban történjen meg a síkosságmentesítés ezeken az útszakaszokon.


Írásban adott válaszában Dénes Sándor polgármester kitért arra is, hogy az önkormányzati úthálózaton és az állami utakon egyaránt sor kerül megelõzõ jellegû síkosságmentesítési munkákra, melyeket az idõjárási elõrejelzések és a pillanatnyi idõjárási körülmények figyelembe vételével végeznek el.

A Magyar utcai és Huszti téri körforgalmak környezetét fõútvonalak, illetve nagy forgalmú autóbusz útvonalak alkotják, melyek elsõbbséget élveznek a beütemezett feladatok között. Mindkét úthálózaton mûködik ügyeleti és õrjáratos síkosságmentesítési szolgálat, akik jellemzõen a hajnali páralecsapódásos idõszakban avatkoznak be.

Az országszerte tapasztalható extrém idõjárási helyzetben úgynevezett ipari havazás lepte meg a keleti városrészt néhány hektáros területen, míg a város többi részén száraz utakkal találkozhattak a közlekedõk.

A polgármester megerõsítette: az utak és járdák síkosságmentesítésével megbízott szakcégek igyekeznek az idõjárási elõrejelzések folyamatos figyelemmel kísérésével, és az úthálózati ellenõrzésekkel megelõzni a közlekedõkre veszélyes útállapotok kialakulását.

B.E.



2017-01-30 10:52:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül