Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894825    








Honlapkeszites

Foglalkoztatási paktum: vállalkozók és munkanélküliek jelentkezését várják

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatának új szervezeti egysége, a Paktumiroda 2016. szeptemberében kezdte meg munkáját. Az iroda munkatársai a nagykanizsai vállalkozóknak, cégeknek, illetve a munkanélkülieknek nyújtanak információkat, segítséget a TOP-6.8.2-15-NA1-2016-00001 azonosító számú „Kanizsai Foglalkoztatási Paktum” címû projekt keretében.


A Paktumiroda feladatairól, illetve arról, hogy miben kérhetnek segítséget az említett csoportokba tartozó személyek, az iroda munkatársait, Nagy József Györgyöt, Magyar Martinát és Szakáll Dórát kérdeztük.

– Bemutatnák néhány mondatban, mirõl is szól a projekt?

– A projektet konzorciumban valósítja meg Nagykanizsa önkormányzata a Zala Megyei Kormányhivatallal és a Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közmûvelõdési Nonprofit Kft. együttmûködésével. A program fizikai befejezésének tervezett napja: 2019. 06. 30.

Elkészült egy foglalkoztatás-fejlesztési helyzetelemzésen alapuló helyi szintû stratégia, mely mentén képzési és foglalkoztatási programok valósíthatóak meg az álláskeresõ hátrányos helyzetû és inaktív személyek munkaerõ-piaci integrációja érdekében. A program célja, hogy a Nagykanizsán élõ munkanélküliek közül minimum 300 fõ vegye igénybe a projekt keretében kialakított munkaerõpiaci szolgáltatásokat Például képzésben, vagy támogatott foglalkoztatásban való részvétellel.

A munkaterv jelenlegi szakaszában öt munkacsoport kezdte meg munkáját, melyek az adott terület fellendítéséért, ötletek kidolgozásáért és minél hatékonyabb megvalósulásáért felelnek. Ezek a munkacsoportok a következõk: kis- és középvállalkozások, városi pályaorientációs rendszer kidolgozásáért felelõs-, helyi turizmus fejlesztését és megváltozott munkaképességû munkavállalók segítését célzó, valamint helyi termékekért és szolgáltatásokért felelõs munkacsoport.

– Milyen problémákkal fordulhatnak a Paktumiroda munkatársaihoz a vállalkozók?

– A projekt elsõ szakaszában minél több nagykanizsai székhellyel, vagy telephellyel rendelkezõ vállalkozást, céget, szervezetet kerestünk fel egy kérdõív kitöltése céljából. Kiemelten fontos pontja volt ez a tervezetnek, hiszen többek között a vállalkozások, munkavállalókkal szemben felállított képzettségi igényére is rákérdeztünk, és ennek alapján kerülnek majd összeállításra a projekt keretében induló képzések. Így a felmerült igények alapján végzettséget szerzõ munkavállaló el tud majd helyezkedni az elsõdleges munkaerõpiacon, hiszen olyan képzettséget szerez, amelyre szüksége van a vállalkozásoknak. Ezen kívül, ezen ismeretek birtokában tudunk segíteni, munkavállalókat találni az adott vállalkozásnak, hiszen tudjuk milyen végzettségû emberre lenne szükségük.

– Miben kérhetnek segítséget a munkanélküliek?

– A projekt célcsoportjai a 25, illetve 30 év alatti pályakezdõk, az 50 év felettiek, a GYES-rõl/GYED-rõl, ápolási idõszakról visszatérõk, a legalább egy gyermeket egyedül nevelõk, vagy legalább 3 hónapja munkanélküliek, foglalkoztatást helyettesítõ támogatásban részesülõk, megváltozott munkaképességûek, legfeljebb általános iskolai végzettségûek, roma nemzetiségûek, illetve inaktív személyek. Így elsõsorban az õ jelentkezésüket várjuk. Képzésben való részvétel elindulásában, illetve adott személy elsõdleges munkaerõpiacon történõ elhelyezkedésében tudunk segítséget nyújtani.

– Hol és mikor kereshetik önöket?

– Nagykanizsán a Bajza utca 2-ben hétfõtõl – csütörtökig 09:00-tól 12:00-ig, illetve 12:45-tõl 14:00 óráig állunk szíves rendelkezésére minden érintett személynek.

B.E.



2017-02-08 10:00:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül