Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895287    








Honlapkeszites

Településképi törvény

A Zala Megyei Kormányhivatal szervezésében tartott konzultáción a 2016-ban megalkotott településképi törvény végrehajtásáról, a törvényességi felügyelet aktualitásairól, valamint a településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet alkotásával kapcsolatos önkormányzati feladatokról kaptak információkat a résztvevõk.


A Zala Megyei Kormányhivatal a helyi önkormányzatok településképpel kapcsolatos feladatainak ellátása érdekében konzultációval egybekötött tájékoztatót tartott a Hévízi Polgármesteri Hivatalban. A tájékoztatót minden járásra kiterjedõen megszervezik a települések polgármestereinek, fõépítészeinek és jegyzõinek. Célja a településképi törvény végrehajtásával kapcsolatos szakmai ismeretek átadása.

A településképi rendelet alkotásával kapcsolatos önkormányzati feladatokat Lengl Zoltán állami fõépítész ismertette a jelenlévõkkel. Mint mondta, az Országgyûlés tavaly alkotta meg a törvényt, miután a települések részérõl igény mutatkozott arra, hogy a helyi épített környezetük alakításába és annak védelmébe beleszólásuk lehessen.

A települési önkormányzatoknak lehetõségük van településképi arculati kézikönyvet is készíttetni és rendeletet alkotni. Ez a kézikönyv az építési szabályrendszer alapját képezi, célja közérthetõ formában közelebb hozni az érintetteket a jogi környezethez. Útmutatókat tud nyújtani a kivitelezõknek és építtetõknek a tõlük elvárt településképi követelményekrõl.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-02-10 04:34:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül