Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57019369 |
||||||||||
|
GasztroKanizsa - Miklósfai kuriózum: répapálinka, belsõleg A legutóbbi, 17. répafõzõ fesztiválon nemcsak a távolról érkezett vendégek, hanem még a helyiek is rácsodálkoztak Hõbe István és Molnár József közös produktumára, a miklósfai kerekrépából készült pálinkára. Az urak a városrészben élnek, jó szomszédok, a pálinkájuk a fesztiválon debütált a nagyközönség elõtt. - Az ötlet igazából a szomszédomé volt - mondta Hõbe István. - Õ termel kerekrépát, és maradt egy jó pár kilónyi kisebb répája, amelynek nincs piaci értéke. Én pedig rendszeresen fõzök pálinkát, regisztrált a fõzõ berendezésem is, így hát megpróbáltuk. S hogy milyen volt a fogadtatás? Nagy sikert aratott, fogyott rendesen a répapálinka a fesztiválon. Az italnak harsány, kerekrépára hajazó illata van, az ízének nemkülönben, amely sokakat meg is lepett. - Pontos receptet nem tudok adni – fogalmazott Hõbe István -, de nincs benne semmi titok, ugyanúgy készül, mint a többi, gyümölcsbõl erjesztett ital. A répát leszeltük, hordóban erjesztettük. Bár annyit nem ad, mint a cukros gyümölcsök, a 70-80 liternyi erjesztett répából végül 6 liternyi pálinkánk lett. A miklósfaikuriózum következõ megmérettetése a kertbarátok által szervezett pálinkamustrán lesz. Hõbe István „csapol”. Pálinkájukat, a felirat tanúsága szerint, belsõleg ajánlják (Fotó: Gergely Szilárd)
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|