Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948875    








Honlapkeszites

Kiharcolják a zajvédõ falat a Paliniak

Nem adják fel a paliniak, a sztráda mentén élõk továbbra is ragaszkodnak a zajvédõ fal megépítéséhez.Állampolgári bejelentésre a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelõség is vizsgálódik az ügyben.

Bicsák Miklós képviselõ és segítõi több mint százhúsz aláírást gyûjtöttek össze azért, hogy Kóka János gazdasági miniszter segítségét kérjék az M7-es sztrádaszakasz és a palini lakott területek közé korábban tervezett, aztán a tervek módosítása után valahogy mégis kimaradt, mintegy hatszáz méteres zajvédõ fal megépítése ügyében. A közelben élõk szerint ugyanis már most is elviselhetetlen az autópályán dübörgõ kamionok okozta zaj, ami csak nõni fog, ha megépül az M7-es még hiányzó, Nagykanizsa-Balatonkeresztúr közti szakasza, s a kamionforgalom teljes egészében ráterelõdik a sztrádára.


A tiltakozás eddig túl nagy eredménnyel nem járt, Béni Gyöngyi, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztõ Zrt. szóvivõje korábban lapunknak azt mondta, zajszint-méréseket végeznek, s ha a kapott értékek valóban magasabbak az elõírtnál, akkor megépülhet a zajvédõ fal, egyébként nem. Most érdeklõdésünkre elmondta, a mérések már be is fejezõdtek, az adatok értékelése jelenleg is tart. Közben Antalics Dezsõ mérnök-tanár is felajánlotta a segítségét, õ szintén végez méréseket, díjmentesen, ily módon is szolidaritást vállalva az itt élõkkel. Sõt, hamarosan a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelõség is megkezdi a maga méréseit, ugyanis állampolgári bejelentésre eljárást indított a palini zajvédõ fal ügyében. A panaszos, Szmodics Miklós éjszakai nyugalmát jelentõsen zavarják a kamionok – nem beszélve arról az értékcsökkenésrõl, ami az eddig csendes helyen, zöldövezetben lévõ ingatlanok értékében következik be.

– Körülbelül éjjel tizenegy és hajnali három óra között tudok csak aludni, mert három óra után már megindul a forgalom, s hiába zárom be az ablakokat, hiába engedem le a rolót, lehetetlen pihenni – mondja a Felsõerdõ utcában lakó férfi. – Jön a por, a zaj, ami jelentõs értékcsökkenést is okoz az ingatlanjainkban, miközben mi kifejezetten a csend és a nyugalom miatt jöttünk ide lakni. Remélem, hogy a környezetvédelmi hatóság mérései bebizonyítják felvetéseink jogosságát.

Bicsák Miklós mindehhez hozzátette, nem riadnak vissza a demonstrációtól sem.

Horváth Attila



2007-10-26 10:16:39


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül