Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948945    








Honlapkeszites

Az elfeledett iparvágány

Sok olyan útszakasz van a városban, amely nem éppen arról híres, hogy álomba ringatja az autósokat, sõt. A Csengery úti sörgyári iparvágányhoz kapcsolódó vasúti átjáró azonban valamennyit übereli.

Az átjáró környezetéhez tartozó aszfaltfelület állapota siralmas, ezernyi felületi egyenetlenség, kis buckák, a sínek melletti tekintélyes méretû hézagok és szintkülönbségek teszik élvezetessé az áthaladást az óvatlan autósnak. Úgy tûnik, az érintett szakasznak nincs gazdája, bár elvileg a MÁV-hoz tartozik.


– Fogadóóráimon rendszeresen elõkerül a vasúti keresztezõdés problémája – mondta lapunknak Karádi Ferenc, a terület önkormányzati képviselõje. – A város annyit tehet, hogy felszólítja az illetékeseket, esetünkben a MÁV-ot, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a helyreállítás ügyében. A hivatal dolgozik az ügyön, már el is küldte a felszólító levelet. Választ még nem kaptunk, de én csak egyetlen választ tudok elképzelni: a felújítást.


***

A MÁV Kommunikációs Igazgatósága munkatársa arról tájékoztatta lapunkat, hogy tudnak az iparvágány rossz állapotáról, ám mivel az egyelõre alkalmas a közlekedésre, nem tervezik a felújítását. Ennek ellenére, amenynyiben a következõ idõszakban jelentõsen romlana az állapota, megkeresik az egy-két éven belüli rekonstrukció forrásait.

H.A.



2007-10-26 10:19:06


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül