Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895357    








Honlapkeszites

Parkolók építésével, bõvítésével folytatódik a közlekedésfejlesztési program

Döntött a közgyûlés a 2017. évi közlekedésfejlesztési program megvalósításáról. Az önkormányzat a korábbiakhoz hasonlóan ebben az évben is kiemelt hangsúlyt kíván fektetni a közlekedési létesítmények fejlesztésére.

Többek között ezt a célt szolgálják a pályázati forrásból megvalósuló különbözõ projektek is, mint a Modern Városok Program, a Zöld Városok Programja, valamint a Területi Infrastrukturális Fejlesztések Program. Ezek keretében az elkövetkezõ idõszakban milliárdos nagyságrendû fejlesztések valósulnak meg városunkban.


Nagyságrendjük ellenére azonban a fenti projektek sem tudják lefedni az összes felmerült igényt, ezért a közgyûlés külön soron 100 millió forint elõirányzatot szerepeltetett további közlekedésfejlesztési célok megvalósítására a 2017. évi költségvetésben.

A mûszaki tartalomra tett javaslat meghatározásakor figyelembe vették a szakmailag is alátámasztott, kiemelt igényeket, de egyúttal elõnyben részesítették azokat a beruházásokat, amelyek megfelelõ elõkészítettséggel rendelkeznek, és az idei évben kivitelezhetõek lehetnek.

A tervdokumentáció a javasolt fejlesztések mindegyikére rendelkezésre áll. Parkolót bõvítenek a Városkapu krt. 11. számú társasház mögötti zöldterületen közvilágítással, valamint a Városkapu krt. 16. sz. alatt a társasház elõtti zöldterületen. Új várakozó helyeket alakítanak ki a Bartók Béla utcában, a Kõrösi iskolától északra esõ zöldterületen közvilágítással. A fenti tételek esetében az engedélyezési eljárás folyamatban van, és várhatóan április hónapban lezárul.

Az alábbi négy létesítmény érvényes jogerõs építési engedéllyel rendelkezik: Rózsa u. 11. és Liszt F. utca 3. társasházak közötti parkoló bõvítése közvilágítással. Mészkõzúzalékos felületen rendezett, szilárd burkolatú parkolóhelyek kiépítése a Dózsa György utca 119. sz. épület elõtt, és hiányzó járdaszakasz kiépítése a 117. és 119. sz. társasházak között. Új gyalogátkelõhely létesítése a Rózsa utcában, a Balatoni úti lejáró környezetében.

A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárást követõen várhatóan õszi befejezik.

B.E.



2017-02-24 08:55:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül