Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893706    








Honlapkeszites

Zala megyében 19 százalékkal csökkent az álláskeresõk száma egy év alatt

Zala megyében 19 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresõk száma januárban a múlt év azonos idõszakához képest - közölte a kormányhivatal foglalkoztatási fõosztálya pénteken az MTI-vel.


Az év elsõ hónapjában 7697 álláskeresõt regisztráltak a kirendeltségeken, 1,8 ezerrel kevesebbet, mint egy évvel korábban. A regisztráltak száma a foglalkoztatási fõosztály adatai szerint a tavaly decemberit 650-el haladta meg.     

A nyilvántartottak számában bekövetkezett havi növekedés elsõsorban az idényjellegû, a szezonális foglalkoztatással összefüggõ (év elejére jellemzõ) magas beáramlásból adódott. Ugyanakkor a közfoglalkoztatottak száma csak mérsékelten, kevesebb, mint százzal csökkent - közölték.     

Januárban a gazdaságilag aktív népesség 6 százaléka volt regisztrált álláskeresõ Zalában. Az álláskeresési ráta a decemberinél 0,4 százalékponttal magasabb, míg az egy évvel korábbinál 1,5 százalékponttal alacsonyabb volt.       

Az év elsõ hónapjában 1,4 ezer új álláshely volt a megyében, ebbõl 1,3 ezerhez nem igényeltek támogatást a munkaadók.     

Januárban 900 álláskeresõ került ki a nyilvántartásból, közülük 500-an váltak foglalkoztatottá.     

A foglalkoztatási fõosztály közleményében kitért arra is, hogy január végén 1,7 ezer tartósan, egy évnél régebb óta folyamatosan munkát keresõ regisztrált álláskeresõ szerepelt a nyilvántartásban, 600-al kevesebb, mint egy évvel korábban.     

A nyilvántartott álláskeresõkön belül a pályakezdõk száma is  mérséklõdött: január végén az álláskeresõk 9 százaléka, 665 fiatal volt regisztrált álláskeresõ, míg egy évvel korábban csaknem 970-en keresetek állást a kirendeltségek segítségével.

MTI - Kanizsa



2017-02-25 05:41:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül