Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893675    








Honlapkeszites

Folyamatosan javuló adatok

Az Ifjúsági garancia rendszer eredményei már az elsõ két évet követõen látványosak, így a nem dolgozó, nem tanuló 25 év alatti fiatalok aránya a 2014-es 13,6 százalékról már 2015-re 11,6 százalékra csökkent, a 2016 harmadik negyedévi adatok pedig szintén régóta nem látott kedvezõ munkanélküliségi és foglalkoztatási értéket mutatnak - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkára az Ifjúsági garancia címû szakmai konferencián.


Cseresnyés Péter ismertette: a tavalyi harmadik negyedéves adatok szerint a 15-24 éves korosztály munkanélküliségi rátája 12,7 százalékra csökkent, ami uniós összehasonlításban a hatodik legkedvezõbb érték, a foglalkoztatás pedig 29,1 százalékra nõtt a korábbi 20 százalékról.

Az államtitkár elmondta, hogy a magyarországi indulása óta eltelt két évben csaknem 60 ezer 25 év alatti fiatal továbblépését segítette az Ifjúsági garancia program. A 2022-ig tartó kezdeményezésre összesen 200 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre, amellyel lehetõség nyílik a munkaerõpiacon keresett szakképzettség vagy egy önálló vállalkozás elindításához szükséges készségek megszerzésének elõsegítésére. Az államtitkár bejelentette egyúttal, hogy mostantól online is lehet jelentkezni az ifjúsági garancia rendszerre.

Cseresnyés Péter ugyanakkor kiemelte, hogy az eddigi eredményekkel nem lehet megelégedni, hiszen a fiatalkori munkanélküliség csökkentése, megelõzése korunk egyik legnagyobb kihívása, miközben több munkáltató munkaerõhiányra panaszkodik. Megjegyezte: a munkaerõ-kereslet és kínálat egyensúlytalansága egyúttal rámutat az oktatási, képzési rendszerek, a munkaerõpiaci prognózisok és a mobilitási lehetõségek hiányosságaira is.

Kanizsa



2017-02-26 11:34:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül