Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891727    








Honlapkeszites

Cseresnyés: márciustól ismét "bónuszt" kaphatnak a közfoglalkoztatásból versenyszférába kilépõk

Március elsejével ismét elindul a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program, amelyben elhelyezkedési juttatást, "egyfajta bónuszt" kaphatnak a versenyszférában a közfoglalkoztatási jogviszony vége elõtt munkát találók - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkára az MTI-t.


Cseresnyés Péter szerint a program több ezer közfoglalkoztatott elhelyezkedését segítheti elõ a versenyszférában.     

Az államtitkár úgy vélte, a támogatás ösztönzést jelent a közfoglalkoztatottak számára, hogy még a közfoglalkoztatási jogviszonyuk lejárta elõtt elhelyezkedjenek a versenyszférában, ahol magasabbak a bérek, amit kiegészít az elhelyezkedési juttatás is. A juttatás összege megegyezik a foglalkoztatást helyettesítõ támogatás összegével, 22 800 forinttal, amelyet havi bontásban, utólagos folyósítással kapnak meg a jogosultak - ismertette.     

Az államtitkár közölte: a kormány célja, hogy növelje a közfoglalkoztatásból az elsõdleges munkaerõpiacra visszalépõk arányát. Segíteni kell a munkaerõpiacon hátrányos helyzetû rétegek elhelyezkedését, hogy a kellõ motivációval, szakképzettséggel rendelkezõ, munkára kész és képes személyek ne a közfoglalkoztatásban vegyenek részt, hanem a versenyszférában helyezkedjenek el - közölte Cseresnyés Péter.     

Az elhelyezkedési juttatás azokat illeti meg, akik a legalább egy hónapja fennálló közfoglalkoztatási jogviszonyuk helyett a kérelem benyújtását megelõzõ 30 napon belül határozatlan idejû vagy legalább egy évre szóló határozott idejû munkaviszonyt létesítenek az elsõdleges munkaerõpiacon és akik a kérelem benyújtását megelõzõ két éven belül legalább 180 napig közfoglalkoztatási jogviszonyban álltak - ismertette.     

Az év végéig tartó programot az NGM koordinálása mellett a fõvárosi vagy megyei kormányhivatalok és a járási vagy fõvárosi kerületi hivatalok valósítják meg.

MTI - Kanizsa



2017-02-28 08:34:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül