Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894274    








Honlapkeszites

Az iskolai büfék kínálatának egészségesebbé tételét szorgalmazza a Ficsak és az Emmi

Az iskolai büfék kínálatának egészségesebbé tételét szorgalmazza a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak), a kezdeményezést támogatja az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) is.


Király Nóra, a Ficsak alapítója csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt években sok szülõ kereste meg a szervezetet azzal, hogy nem elégedettek az iskolai büfék kínálatával. A szervezet felmérést végzett, és arra jutott, hogy "borzasztóak" az állapotok, mert a gyerekek korlátlanul, felügyelet nélkül vásárolhatnak meg magas só- és cukortartalmú ételeket - fogalmazott Király Nóra.     

A Ficsak ezért az Emmi támogatásával társadalmi összefogásra buzdít, hogy a jövõben biztosítva legyen a gyerekek egészséges életmódja akkor is, ha a büfében vásárolnak ételeket - közölte a szervezet vezetõje.     

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy Magyarországon nagyon magas az elhízott, szív- és érrendszeri betegségekkel küzdõ felnõttek száma, a problémák jelentõs része pedig a gyermekkorra vezethetõ vissza. Jelenleg hétévesen minden negyedik kislányt és ötödik kisfiút érint az elhízás problémája.     

A kormánynak fontos, hogy megóvja az emberek egészségét, ennek érdekében az elmúlt években már számtalan döntést hoztak. Ilyen volt a dohányzás betiltása zárt helyeken, a chipsadó és a mindennapos testnevelés bevezetése, a közétkeztetés reformja, valamint a chipsadó hatálya alá esõ termékek kitiltása az iskolai büfékbõl, étel- és italautomatákból - hangsúlyozta az államtitkár.     

Kovács Lázár séf a sajtótájékoztató végén bemutatott egy egészséges ételekbõl összeállított kosarat, benne például gyümölcssalátával, magas hústartalmú felvágottakkal, különbözõ magvakkal és egészséges ivólevekkel.

MTI - Kanizsa



2017-03-02 15:00:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül