Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893124    








Honlapkeszites

Rendszeres ellenõrzési elõrejelzést tesz közzé a NAV

Rendszeresen nyilvánosságra hozza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elõre meghatározott ellenõrzési helyszíneket - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelõs államtitkára, a NAV vezetõje az MTI-t.


Tállai András hozzátette: a hivatal honlapján az úgynevezett adótraffipax jelzi ezentúl, hol kell számítani célirányos ellenõrzésekre, megyérõl megyére követhetõ lesz, hogy hol jelennek meg biztosan az ellenõrök.     

A NAV vezetõje szerint az ellenõrzések beharangozásával az adóhatóság támogatja és ezáltal ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekbõl adódó negatív következményeket.     

Az elõre közzétett információknak - a NAV korábbi tapasztalatai alapján - megelõzõ hatásuk lesz, hiszen a korábban elõre jelzett akciókban minimálisra csökkent a szabálytalanságon ért vállalkozások száma. Az adótraffipax viszont nem zárja ki azt, hogy a megjelölt helyszíneken kívül is ellenõrizzenek a NAV munkatársai - hangsúlyozta Tállai András.

MTI - Kanizsa



2017-03-07 05:04:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül