Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892541    








Honlapkeszites

Irány a versenyszféra!

Magyarország korszakhatárhoz érkezett azzal, hogy 4,3 százalékra esett a munkanélküliség, ami egyúttal azt jelenti, hogy egyetlen ágazatban sincs munkaerõ-felesleg, a gazdaságnak jelenleg a munkaerõhiány a legnagyobb kihívás - mondta Cseresnyés Péter munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkár egy szakmai rendezvényen.


A politikus rámutatott: a további növekedés kulcsa ezért a megfelelõ szakképzés biztosítása.Az elmúlt évek intézkedései közül kiemelte a második szakképesítés ingyenessé tételét, a tanulói ösztöndíjakat a szakképzésben és azt, hogy a szakképzõ intézmények érettségit adhatnak, így biztosítva a továbblépést a felsõoktatásba. Kiemelte, hogy a színvonalas szakképzés nem csak a gazdaság érdeke, hiszen a jól megválasztott szakma egész életre szóló, biztos megélhetést jelent.

Az államtitkár hozzátette, a kormány a megfelelõ szabályozási környezettel és a szükséges források biztosításával is segíteni kívánja a további bõvülést, Magyarország ezek hatására gazdasági növekedésben 2020-ra megelõzheti legfõbb vetélytársait, Ausztriát és Csehországot.

Cseresnyés Péter a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara regionális gazdasági évadnyitó rendezvényén pedig arról is beszélt, március elsejével ismét elindult a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program, amelyben elhelyezkedési juttatást, "egyfajta bónuszt" kaphatnak a versenyszférában a közfoglalkoztatási jogviszony vége elõtt munkát találók. Ez több ezer közfoglalkoztatott elhelyezkedését segítheti elõ, mivel a támogatás ösztönzést jelent a közfoglalkoztatottaknak, hogy elhelyezkedjenek a versenyszférában, ahol magasabbak a bérek, amit kiegészít az elhelyezkedési juttatás is. Ennek összege megegyezik a foglalkoztatást helyettesítõ támogatás összegével, ami most 22.800 forint.

Az államtitkár leszögezte: a kormány célja, hogy növelje a közfoglalkoztatásból az elsõdleges munkaerõpiacra visszalépõk arányát, segítsea munkaerõpiacon hátrányos helyzetû emberek elhelyezkedését.

Kanizsa



2017-03-10 10:12:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül