Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893683    








Honlapkeszites

Nyolcvanezerrel kevesebb õstermelõi igazolványt adott ki az agrárkamara

Az utóbbi évekhez képest lényegesen, több mint 80 ezerrel kevesebb õstermelõi igazolványt adott ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), amely részben a magyar gazdatársadalom elöregedésével, illetve az õstermelõi kártya gazdaságfehérítõ hatásával magyarázható - mondta a kamara elnökségi szóvivõje hétfõn az M1 aktuális csatornán.


Süle Katalin tájékoztatása szerint többen azért döntöttek õstermelõi tevékenységük befejezése mellett, mert az új, plasztikkártyák kibocsátását követõen olyan okostelefonos alkalmazást és internetes felületet fejlesztett a NAK, amellyel lekérdezhetõek a nyilvános õstermelõi adatok.     

A szóvivõ ismertette: összesen 250-270 ezer õstermelõi kártyát adott ki a NAK, de ennél több termelõ lehet, mivel egy kártyához több õstermelõ is tartozhat.     

Kifejtette: az õstermelõi igazolvány öt évig hatályos kártya, amelynek érvényességét minden évre meg kell váltani, így érvényesítve a jogviszonyt. Idén az õstermelõk március 20-ig válthatják meg a 2017-es adóévre vonatkozó értékesítési betétlapjukat, amellyel az õstermelõ január elsejéig visszamenõlegesen szerez jogosultságot.

MTI - Kanizsa



2017-03-13 12:04:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül