Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892997    








Honlapkeszites

Kampányt indít az építõipari szakmák népszerûsítéséért a Mapei Kft.

Kommunikációs kampányt indít az építõipari szakmák népszerûsítése érdekében általános iskolásoknak és szüleiknek az építõipari Mapei Kft. - mondta Markovich Béla, a társaság ügyvezetõje sajtótájékoztatón.


A kampány a tervek szerint április végén, május elején kezdõdik, elsõ körben minimum 40 iskolába szeretnének eljutni, ahol a Magyar Építõipari Szakember Közösség tagjai személyes példájukkal szeretnék meggyõzni a családokat, hogy válasszon minél több gyerek építõipari szakmát - közölte az építõanyag-gyártó vállalat ügyvezetõje.     

Hozzátette: az építõipar növekedése 8 százalékos lehet az idén, a bõvülés egyik legnagyobb gátja a szakemberhiány.     

Markovich Béla felidézte, tavaly júniusban hozták létre a Magyar Építõipari Szakember Közösséget, amelynek  560 tagja van, de még ebben az évben szeretnék elérni az ezres taglétszámot. A szervezet egyebek mellett kedvezõ kötelezõ építõipari felelõsségbiztosítási, üzemanyag- és telefon-vásárlási lehetõséggel, valamint képzésekkel segíti tagjait.     Az ügyvezetõ elmondta: a Mapei Kft. 2016-os árbevétele elérte a 10,2 milliárd forintot, ez mintegy félmilliárd forinttal több a 2015-ösnél.     

A társaság a tervek szerint 2017-ben Sóskúton bõvíti raktározási és gyártási kapacitásait, a beruházásra 2,4 milliárd forintot fordítanak.     

A Mapei ebben az évben folytatja az internetes szakember-ajánló oldal bõvítését megbízható építõipari szakemberek elérhetõségével.     

Markovich Béla kiemelte emellett, hogy különbözõ képzési programokat indítanak kifejezetten építõipari szakembereknek.     Veronica Squinzi, a Mapei Csoport stratégiai igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a csoportnak világszerte 81 leányvállalata van 54 országban, 73 gyártóegysége 34 országban, valamint 18 kutatóközpontja, és több mint 9000 ezer munkatársat foglalkoztat.     A csoport 2016-os árbevétele 2,3 milliárd euró volt, 3,9 százalékkal több ez elõzõ évinél.

MTI - Kanizsa



2017-03-23 08:59:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül