Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892711    








Honlapkeszites

Hullámtörõ épül Fonyódon a vasútvonal védelmére

Uniós és költségvetési forrásból hullámtörõ épül Fonyód és Bélatelep között a vasútvonal védelme érdekében, a munka 2018 szeptemberéig tart - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ (NIF) Zrt. az MTI-vel.


A tájékoztatás szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) megbízásából épülõ hullámtörõ a Balaton erodáló hatásától védi a tó déli partja mentén húzódó vasútvonalat, az érintett partszakaszt a hullámverés és a jégzajlás mosta ki az évtizedek során.     

A 737 méter hosszú építmény körülbelül 1 méterrel lesz magasabb a Balaton átlagos vízszintjénél, kivitelezése - az elõkészítõ munkálatok végeztével - hamarosan kõ- és földmunkálatokkal folytatódik. A társaság szerint a nyári szezonban biztosítják a menetrend szerinti vasúti közlekedést, vágányzárra csak õsztõl kell ismét készülni.     

A Szántód-Kõröshegy és Balatonszentgyörgy közötti vasútvonal rekonstrukciója, valamint a hullámtörõ építése jogerõs környezetvédelmi, építési és vízjogi létesítési engedéllyel rendelkezik, a munkálatokat a vízminõségre vonatkozó elõírások betartásával végzi a kivitelezõ - ismertette a NIF Zrt. Hangsúlyozták továbbá, hogy a hullámtörõ megépítésével nem csökken a Balaton vízfelülete.

MTI - Kanizsa



2017-03-26 10:49:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül