Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893476    








Honlapkeszites

Kiemelt fejlesztési területeket jelölt ki Nagykanizsa közgyûlése

Együttesen több milliárd forint értékû beruházások indításának megkönnyítésére nyolc helyszínt kiemelt fejlesztési területté nyilvánított csütörtökön Nagykanizsa közgyûlése.     

A város önkormányzata által tárgyalt elõterjesztés szerint több olyan nagyberuházás indítását tervezik, amely engedélyezési és kiviteli terveinek elkészülte után sürgõssé válhat a szabályozási terven történõ átvezetés. A kiemeltté nyilvánítás gyorsabb ügymenetben teszi lehetõvé a beruházások, köztük a Modern városok program keretében megvalósuló építkezések elindítását.


A kiemelt fejlesztési területek közé került a nagykanizsai ipari park 400 hektáros bõvítését szolgáló terület, valamint a belvárosi egykori ferences kolostor tömbje, ahol kulturális-idegenforgalmi központot kívánnak kialakítani. Az Erzsébet tér északkeleti oldalán konferencia- és rendezvényközpont megvalósítását tervezik, a mintegy két évtizede elbontott Thúry-laktanya helyén pedig multifunkcionális sportcsarnok építését.     

A városi strand és a szomszédos Sétakert területén új, 50 méteres pályájú versenyuszoda épül, az Eötvös tér környezetében pedig a Zöld város program keretében folytatódik a belvárosi területek érintõ városrehabilitáció. Ugyancsak a kiemelt beruházások közé tartozik a Nagykanizsát majdan délrõl elkerülõ út, továbbá a Csónakázó-tóhoz vezetõ és a tavat körbekerülõ kerékpárút építése.

MTI - Kanizsa



2017-03-31 10:01:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül