Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894784    








Honlapkeszites

MJVSZ: azonos elbírálást a közösségi közlekedés finanszírozóinak

Azonos elbírálást kér a szolgáltató cégeket fenntartó önkormányzatoknak a közösségi közlekedés finanszírozását érintõ változtatások esetére Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke Orbán Viktor miniszterelnöknek írt, az MTI-hez kedden eljuttatott levelében.


"Arra kérjük miniszterelnök urat, amennyiben a közösségi közlekedés finanszírozása terén - legyen az a béremelések állami támogatása vagy a mûködési kiadások többletfinanszírozása - változásokat tervez a kormány, a szolgáltató cégeket fenntartó önkormányzatok essenek egyazon elbírálás alá, függetlenül attól, hogy a fõvárosról, vagy megyei jogú városokról van-e szó, hiszen a közösségi közlekedés megtartása közös érték és érdek" - hangsúlyozta a politikus.     

Szita Károly, aki Kaposvár Fidesz-KDNP-s polgármestere is egyben, utalt rá: Budapest mellett öt megyei jogú városnak - Miskolcnak, Debrecennek, Pécsnek, Kaposvárnak és Szegednek - van helyi közösségi közlekedést végzõ vállalata.     

Célunk az, hogy e szolgáltatás településeink gazdasági fejlõdésének, életminõségének meghatározó elemeként mindenki számára elérhetõ legyen, és mindenki megelégedésére szolgáljon, ezért öt megyei jogú város jelentõs saját erõvel támogatja a helyi közösségi közlekedést - mutatott rá.     

Kiemelte, Miskolc, Debrecen, Pécs, Kaposvár és Szeged éves szinten csaknem 8 milliárd forintot biztosít a költségvetésébõl annak érdekében, hogy vállalataik mûködõképesek tudjanak maradni.    

"Mindezek felett ebben az évben szintén saját erõbõl 6 és 16 százalék közötti mértékben finanszíroztuk autóbuszsofõrjeink béremelését is" - tette hozzá az MJVSZ elnöke.

MTI - Kanizsa



2017-04-05 09:45:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül