Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893051    








Honlapkeszites

Áremeléssel indul a hajózási szezon a Balatonon

Az április 15-én induló balatoni hajózási szezonban 33 hajózási útvonalon 100 forinttal, 15 útvonalon 200 forinttal nõnek a jegyárak, a kompon a jármûvek tarifája nem változott, de az utasok átkeléséért 100 forinttal többet kell fizetni, mint korábban.


Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy az árakat "a szolgáltatások szükséges és elvárt fejlesztése" érdekében emelik.     

Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy a Bahart csak a kompon évente 110 millió forintnyi kedvezményt nyújt különbözõ formában (Bahart-kártya, ingyenes utazás kisgyermekeknek és nyugdíjasoknak, családi és csoportos kedvezmények).     

Megjegyezte, hogy két-három éve nem emeltek árat az önkormányzati tulajdonban lévõ társaság hajóin és kompjáratán.     

Tavaly intenzív fejlesztési stratégiába kezdett a cég a mintegy két évtizedes lemaradásainak behozására, versenyképességének megõrzésére. Jelentõs fejlesztéseket hajtottak végre és terveznek az idén is, függetlenül a kormány Bahartot is érintõ balatoni programjától - fejtette ki. A cég beruházási kerete tavaly 700 millió forint volt, az idén 800 millió, duplája a korábbi években e célokra fordított összegeknek.     

A Bahart a hajózási szempontból kiugróan jónak számító 2016. évben 2,6 milliárd forint nettó árbevétel mellett 140 millió forintos eredményt produkált. Az idei terv ennek a megismétlése, az áremelésbõl keletkezõ pluszbevételek nem az eredményt, vagy az osztalékot, hanem a fejlesztési forrásokat fogják növelni - mondta a vezérigazgató.     

A már végrehajtott fejlesztések közül kiemelte, hogy a cég "végletesen" elavult vízibuszaiból kettõt eladtak, két hajót 150, illetve  200 millió forintért teljesen felújítottak. Várhatóan az idei fõszezonra elkészül a mintegy 150 millió forintos költségbõl megújuló Kossuth-komp is.

MTI - Kanizsa



2017-04-06 16:19:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül