Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893747    








Honlapkeszites

Gazdasági fórum Zalakaroson

Élelmiszeripari és mezõgazdasági ágazatokban lehet szorosabb a japán és a magyar vállalkozások együttmûködése.


A japán – magyar gazdasági kapcsolatokról, a japán piac lehetõségeirõl hallhattak az érdeklõdõk Zalakaroson. Mint elhangzott: a cél a magyar export növelése, ebben pedig a zalai vállalkozásoknak is lehet szerepe. „Érdeklik õket az élelmiszeripari termékek, különösen az úgynevezett gourmet termékek, amelyek a legmagasabb színvonalat képviselik. Japánban van egy nagy fizetõképes kereslet. A távolság igaz nagy, de azt gondolom ettõl nem kell megijednünk, hiszen rengeteg japán termék is érkezik Magyarországra. Zala továbbá fel tudja mutatni az erdõgazdálkodását, a vadgazdálkodást, a turizmust lehetne erõsíteni, de fel tudjuk mutatni a vadhúst, amely egy érdekes szegmens lehet” - mondta Doucha Ferenc a VOSZ Zala Megyei Szervezetének elnöke.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ beszédében kiemelte: a vállalkozók és a vállalkozói szervezetek találkozása, a lehetõségek bemutatása, az eredmények és kihívások ismerete nagyon fontos a nemzetgazdaság szempontjából. „Azt lehet mondani, hogy a magyar társadalom az elmúlt években komoly sikereket ért el együttmûködve, szinte minden társadalmi réteget beleértve ebbe az együttmûködésbe. De ennek élharcosai, élküzdõi a vállalkozások voltak, legyenek azok mikrovállalkozások vagy multinacionális cégek hazai telephelyein mûködõ vállalkozások." - hangsúlyozta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ.

A Magyarországon mûködõ japán cégeket és a japán piacot keresõ magyar vállalkozásokat is segíti a Jetro Budapest. A vezérigazgatónak jók a tapasztalatai. „Az itt letelepedett japán cégeknek számos kapcsolata van magyar vállalatokkal, nagy százalékban alkalmaznak magyar beszállítókat. Cégeink azt tapasztalják, hogy a magyar munkaerõ a japánhoz hasonlóan nagyon szorgalmas, igyekvõ” - tette hozzá Masahide Honda a JETRO Budapest vezérigazgatója.

A céget a japán gazdasági minisztérium hozta létre. Egyik programja azokat a magyar vállalkozásokat keresi, amelyek Japánban szeretnének befektetni.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-04-08 03:49:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül