Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893082    








Honlapkeszites

Japán–magyar külgazdasági kapcsolatok

A japán–magyar külgazdasági kapcsolatokat támogató JETRO vezérigazgatója, Masahide Honda látogatott Nagykanizsára. A Budapesten mûködõ, japán külkereskedelmi szervezet munkatársai Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyûlési képviselõjének közremûködésével érkeztek Nagykanizsára. A találkozón elõbb Dénes Sándor polgármester ismertette a város adottságait, majd az Ipari Park és a Hidrofilt Kft. is bemutatkozott. „Nagyon sok japán befektetõ dolgozik már Magyarországon, több mint 150, itt, ebben a térségben viszont egy sincs. A lehetõségek jók, nagyon jó logisztikával rendelkezik városunk, ezt õk is pozitívumként említették” - mondta Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere.


A város földrajzi fekvése mellett a térségben rendelkezésre álló szakképzett munkaerõ is vonzó lehet a külföldi befektetõk számára. Cseresnyés Péter szerint a találkozó jelentõségét az adja, hogy egy gazdaságban érdekelt japán szakember elsõ kézbõl juthatott információkhoz Nagykanizsáról és a térségrõl. „Megkapja azokat az információkat, amelyeket a munkája során a japán cégek körül és közelében tud használni annak érdekében, hogy Nagykanizsán is megjelenjenek elõbb-utóbb japán beruházások vagy olyan japán cégek, amelyek itt beszállítókat, együttmûködõ partnereket találnak, például abban a vizes cégben, amely már eddig is mûködött együtt japán cégekkel” - hangsúlyozta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ.

A JETRO vezérigazgatója elmondta, a japán vállalkozások kezdik felismerni, hogy Budapest és környéke mellett Magyarország más régióiban is érdemes befektetési lehetõségeket keresni, annál is inkább, mert a fõváros és térsége a rendelkezésre álló munkaerõ tekintetében kimerülni látszik.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-04-08 04:17:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül